Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi planlandığı iddialarını değerlendiren SP İl Başkanı Ömer Özmen, 12 Eylül sürecinden bu yana gelinen dönemde derin birtakım işlerin olduğunu iddia etti. Özmen, "Türkiye'de tehdit altında bırakılan siyasetinin iradesi zayıflar. İradesi zayıflayan siyasetin de hiçbir gücü kalmaz. Buradan bir polemik değil, mesele gerçekten ciddi bir iddiadır. Gerçekten öyle bir girişim varsa, kimler tarafından yapılıyor ise ortaya konulması gerekir. Bu öncelikli olarak hükümetin vazifesidir. Bu yanlış bir iddia ise yine milletin karşısına çıkıp 'yanlış alarm verdik' demek de hükümetin borcudur" diye konuştu.
Bunların yapılmaması halinde ise Türkiye'de bu vesayetlerin hep konuşulacağını söyleyen Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suikast girişimleri, andıçlar, darbe girişimleri, bir takım izleme komiteleri, bir takım derin çeteler varlıklarını hep korur. Bunların korunmasını istemiyorsak ortadan kaldırılması için düzenleme şart. Bu tür işlerin ortaya çıkarılmasını sağlayacak olağanüstü bir Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulması gerekir. Anayasa'nın geçici 15'inci maddesinin kaldırılması şart. İç Hizmet Yasası'nın 35'inci maddesinin değiştirilmesi için üç kelime gerekir. Bütün bunları yapmadığınız zaman bu eylemlerin ortayaçıkması muhtemeldir."

Özelleştirmeler vasıtasıyla ülkedeki ekonomik yapının değiştiğini de söyleyen Özmen, Tütün Yasası'nın 2002 yılında çıkarılmaya çalışıldığı zaman Saadet Partisi olarak mitingler yaparak karşı durduklarını anımsattı. Tütün özelleştirilmelerinde son noktaya gelindiğini kaydeden Özmen, "Binlerce Tekel işçisi 12 gündür çok güzel bir direnişi sürdürüyorlar. Tekel işçilerinin sayısı 30 binden 12 bine düşürüldü. Özelleştirme ile diğer kurumlara yönlendirip asgari ücret verecekler. Bu zaman zarfında Türkiye'de tütün üretimi ciddi oranda düşürülmüştür. 'Tekel'leri kaldırıyoruz' diye bunu yapanlar, bugün yabancı firmaların tekeli haline getirilmişlerdir. 4 tane firma Türkiye'deki yerli milli Tekel'in yerine gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Ankara'da mücadelelerine devam eden Tekel işçilerinin geçtiğimiz cuma günü SP Genel Merkezi'ni ziyaret ettiğini hatırlatan Özmen, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un da Tekel işçilerine destek ziyaretinde bulunduğunu sözlerine ekledi./iha