Vali Coş ile birlikte Çine Barajı"nda incelemelerde bulunan Çine köftesi yiyen Sudanlılar hem Çine Barajı"na hem de Türklerin damak zevkine hayran kaldıklarını belirttiler.
Türk Polis Teşkilatı"nın bilgi ve tecrübesinden faydalanmak üzere Türkiye ile polis eğitimi konusunda iş birliği içinde bulunan Sudan Polis Okulu"nun Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyeb beraberindeki Albay Muhammed Tarab, Albay Japar Ahmed Osman, Yarbay Magdi Hasan Abdullah Aydın Polis Okulu"nu ziyaret etti. Aydın Polis Okulu Müdürü Cahit Demir ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş"u ziyaret eden heyet Vali Coş tarafından ağırladı.
“TÜRKİYE"YE MİNNETTARIZ”
Tarihten bu yana Sudan olarak her zaman Türkiye"yi yanlarında gördüklerini ve bir çok konuda Türkiye"nin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Sudan Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyeb, Aydın"a hayran kaldıklarını belirtti. Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte ziyaret ettikleri Çine Barajı"nı "Devasa bir yatırım" olarak değerlendiren Tayyeb “Sudan"da büyük projeler hep Türkler tarafından yapılır. Özellikle Sudan halkı Türklere büyük bir sempati duyar. Bu sevgi Osmanlı"dan beri artarak devam etmektedir” dedi.
“SUDAN POLİSİ"Nİ TÜRK POLİSİ EĞİTİYOR”
Ticaret ve inşaat alanındaki iş birliğinin yanında Sudan polisinin eğitimine Türk Polisi"nin büyük destek verdiğini kaydeden Sudan Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyeb “Türkiye Cumhuriyeti"nin Sudan"a olan katkıları çok büyüktür. Mesela polis eğitimi konusunda Türkiye"den büyük destek alıyoruz. Yardımlarından dolayı da Türkiye"ye müteşekkiriz” dedi.
Bu arda Çine köftesni de çok beğendiklerini kaydeden Sudanlı konuklar, Çine köftesi ile ilgili “Tarih buna şahittir. Türklerin damak tadı ezelden beri çok müthiştir” şeklinde yorum yaptılar.