Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Sudan Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyeb ile birlikte yardımcıları Albay Muhammed Tarab, Albay Japar Ahmed Osman ve Yarbay Magdi Hasan Abdullah ile Aydın Polis Meslek Eğitim Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cahit Demir katıldı.
Resmi bir program için geldikleri Aydın"da 5 gün süreyle kalacaklarını ifade eden Sudan Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyeb, Vali Coş'a başarılar dileyerek, “Bizlere gösterdiğiniz Türk konukseverliğinize teşekkür ediyoruz. Kendimizi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Konuk olduğumuz meslektaşlarımız ve Aydın halkı çok sıcak ve samimi insanlar. İlinizde bulunmaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz” dedi.
Dost, kardeş Sudan'lı emniyet mensubu konuklarını Aydın"da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Coş da, bu nezaket ziyaretlerinizden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Misafirlerimizin şahsında dostlarımızı, kardeşlerimizi Aydın halkı adına muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Coş, konuklarına Aydın"a özgü ürünlerden oluşan hediye paketlerini hediye etti. Vali Coş, Sudan heyetinden Aydın"ın ürünlerini ülkelerinde de tanıtmalarını istedi.
Sudan Hartum Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyap de, Vali Coş"a ülkelerine ait el işlemeciliği ile tahtadan yapılmış bir deve maketini hediye ederken; Vali Coş konuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.