Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Antalya, Denizli ve Manisa'da 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayıplara karıştı. Köprüler yıkıldı, binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Uzmanlar ise uyardı: Birçok bölgede sel riski var.

Doğanın gözyaşları, Türkiye'ye felaketi yaşattı. Yurdun iç ve batı kesimlerini etkisi altına alan sağanak yağış, Antalya, Denizli ve Manisa'da faciaya neden oldu. Şiddetli yağış ve fırtına, en çok Antalya'nın Serik İlçesi'nde etkili oldu. Haskızılören köyünde dere yatağında bulunan 3 ev sel sularına kapıldı. Yıkılan evlerdeki Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik sel sularında kayboldu. Köydeki Çığırgan Deresi köprüsü de yıkıldı. Bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri, helikopter ve acil kurtarma timleri gönderildi. Öğle saatlerinde kayıplardan Ayşe Beşbaş'ın cesedine ulaşıldı.

TARLALARI YUTTU

Serik'in Abdurrahmanlar Beldesi Azaplar Mahallesi'nde de önceki gece sel sularında mahsur kalan 25 kişi, dün sabah kurtarıldı. Botla kurtarılan tarım işçilerin bazıları gözyaşlarına boğuldu. Dağlardan inen sel nedeniyle Gebiz ve Abdurahmanlar beldesi ile Aksu ilçesinde, bin dönümlük tarım arazisinde dev bir göl oluştu. Yüzlerce ev sular altında kaldı. Pamuk tarlalarının göle döndüğünü gören tarla sahipleri gözyaşlarını tutamadı. Muratpaşa ilçesinde de çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, bir çok sürücü araçlarında mahsur kaldı.Aksu ilçesi Mandırlar Mahallesi'nde ise 4 kişilik bir aile, evlerinin önünde yükselen su nedeniyle sığındıkları ağacın üzerinden saatler sonra kurtarıldı.

SULARA KAPILDI

Felaketi yaşayan bir başka kent ise Denizli oldu. Yağmur, Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu.

Çameli'nin Karabayır köyünde sele kapılan Sıdıka Gümüş (60) can verdi. Manisa Gördes'de de, şiddetli yağış ve hortum nedeniyle toprak kayması meydana geldi. 4 ev yıkıldı, göçük altında kalan Mehmet Çay (70) ve torunu Mehmet Umut Çay hayatını kaybetti. Balıkesir'de ise şiddetli rüzgarın devirdiği ağacın altında kalan bir kadın can verdi.

YAĞMURLAR SÜRECEK

Uzmanlar ise sağanak yağış ve fırtınanın 2 gün daha etkili olacağını açıkladı. Yağmurların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevresinde görüleceğini ve sıcaklıkların 3 ila 5 derece birden azalacağını belirten uzmanlar, sel baskınlarına karşı halkı uyardı.

SON 37 YILIN YAĞIŞ REKORU

Antalya'da 24 saatte metrekareye 300 kilogram yağış düştü. Bu rakamın, en son 37 yıl ölçülen 232 kg rekor yağıştan fazla olduğu açıklandı. Tarım arazilerindeki zararın ise milyonlarca lira olduğu belirtildi. Antalya'daki yağmur üzerine İstanbul halindeki fiyatlar da bir anda 2 katına çıktı.

HAVADAN YARDIM ATILIYOR

Yağmur ve fırtınanın vurduğu Antalya'da, Gebiz Orman İşletme Şefliği'nin bahçesinden havalanan helikopterlerin, köprüleri yıkıldığı için ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere havadan gıda kolileri attığı görüldü. Halk arasında, salgın hastalık endişesi başgösterdi.

DÜNYA BATIYOR

Yalnızca Türkiye değil, dünya da sağanak yağışlarla savaşıyor. Kamboçya'da sel felaketi nedeniyle son üç ayda 207 kişi hayatını kaybetti. Tayland'da da, sel baskınlarının 270 can aldığı belirtildi. Pasifik denizinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından ise Japonya'da tsunami uyarısı yapıldı.