Başbakanlık'ın A - Blok bölümünde lavaboların musluklarından sıcak su akarken, B - Blok'taki personelin bu imkandan faydalanamaması, şikayetlere neden oldu. B - Blok'ta sadece devlet bakanlarının makam odalarında, şofben kullanılarak sıcak su sitemi oluşturuldu. Sıcak su sistemi kurulan A - Blok'ta, müsteşar yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü, Personel Prensipler Genel Müdürlüğü, İdari-Mali İşler Dairesi, Koruma Müdürlüğü gibi üst düzey bürokratların makamlarının bulunması, 'VIP su' esprilerine neden oldu.

SOĞUK SUYLA ABDEST

Devlet bakanlarının makam odaları dışında sıcak su sistemi bulunmayan Başbakanlık'ın B - Blok bölümünde ise devlet bakanlarının danışmanları ile bu bakanlıklara bağlı personel görev yapıyor. Başbakanlık binasının iki ayrı bloğunda farklı uygulamaya gidilmesi, B - Blok çalışanlarının tepkilerine neden oldu. Özellikle kış aylarında sıkıntı yaşandığına dikkat çeken B - Blok personeli, soğuk su ile abdest almak zorunda kaldıklarını belirterek, kendi bölümlerine de sıcak su verilmesini istediler.
Başbakanlık yetkilileri ise A ve B Bloklar'daki farklı uygulamanın teknik sebeplerden kaynaklandığını belirterek şu açıklamayı yaptılar:

'B - Blok'taki tesisatı çok eski. İki yıl önce A - Blok'un tesisatı yenilendi ve sıcak su sistemine uygun hale getirildi. B - Blok'un tesisatı da en kısa sürede yenilenecek. Çalışma bitince, B - Blok'taki musluklardan da sıcak su akacak.'/akşam