Türkiye'nin suda doğum ünitesine sahip tek devlet hastanesi olan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, iki yılda 500'ü aşkın suda doğum gerçekleşti..

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye'de suda doğum rekoru kırıyor... Türkiye'nin ilk suda doğum ünitesi burada kuruldu. Ankara'nın çeşitli semtlerinden hatta diğer illerden hastaneye gelen anne adayları, yüzme bilmeseler bile özel havuzun içinde doğum yapıyor. Suda doğum sezaryene alternatif olarak gösteriliyor. Bir doğum fabrikası gibi çalışan bu hastanede anne adayları suda doğuma özendiriliyor. Başhekimi Op. Dr.
Leyla Mollamahmutoğlu, suda doğumu normal doğum yapmak isteyen ve ağrı kesici ilaç almadan doğum süresini kısaltma arzusunda olan anne adaylarına önerdiklerini söylüyor.

BABA ADAYI GİREBİLİYOR
Türkiye'deki doğumların yüzde 40'ının sezaryenle yapıldığını anlatan Mollamahmutoğlu, suda doğum ünitesini normal doğumu teşvik etmek amacıyla açtıklarını söylüyor.
Suda doğum yapan kadınlar endorfin hormonunun salgılanması nedeniyle daha kolay doğum yapıyor.
Bebek, anne karnında da suda olduğu için bir su ortamından başka bir su ortamına geçiyor ve şoka uğramıyor.
Doğumhanelerin gürültülü ortamının olumsuz etkileri en aza indiriliyor.
Doğum odasına baba adayı ya da akrabalardan biri de girebiliyor. Suda doğum normal doğuma göre doğum süresini 3-4 saat kısaltıyor. Herkes bebeğinin boğulabileceğini düşünse de bebekler için güvenli bir yöntem olması nedeniyle tüm dünyada kullanılıyor.
Bebekler suda doğum sırasında ciğerlerindeki suyu rahatça atabiliyor.

Sabah