Çoluk çocuk, sivil ayırmaksızın Gazze'yi bombalayan İsrail ordusunda yapılan açıklamada suçlunun Hamas olduğu ve vurmaya devam edileceği belirtildi...

İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırının ardından resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıda Hamas'ın Gazze Şeridi'nde bulunan bazı hedeflerinin ve tesislerinin vurulduğu belirtildi. Operasyona katılan pilotların tamamının da İsrail'e geri döndüğü kaydedildi.

Açıklamada ordunun operasyonlara İsrail Genel Kurmay Başkanlığı'nın değerlendirmeleri doğrultusunda devam edeceği belirtildi. Açıklamada "Bu operasyon gerekli olduğu sürece devam edecek, genişleyecek ve yoğunlaştırılacak" denildi.

İsrail ordusu, operasyonun "Hamas'ın devam eden terörist saldırılarının sonucunda gerçekleştirildiğini" savundu.
Vurulan Hamas hedeflerinin ise geçtiğimiz aylarda toplanan yerel istihbarat sonucunda belirlendiği, Hamas'ın bazı üslerini, eğitim kamplarını, cephaneliklerini içerdiği kaydedildi.

Açıklamada "İsrail saldırının gerçek sorumlularının, sivil yerleşim yerlerinde terör faaliyetlerini harekete geçiren Hamas liderleri" olduğu savunuldu. Gazze operasyonunun, İsrail'in güvenlik çıkarlarını korumak açısından hayatî öneme sahip olduğu dile getirildi.

Açıklamayı okuyan İsrail ordu sözcüsü, "teröre destek olan, evinde terörist barındıran, eşlerini ve çocuklarını insan kalkanı olarak hedeflere gönderen herkesin terörist olarak kabul edileceğini" ifade etti.