BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan"la konuşmak isteyen Tersane İşçileri Birliği Derneği (TİB-DER) Başkanı Zeynel Nihadioğlu ile Başkan Yardımcısı Zeynel Kızılaslan karga tulumba gözaltına alındı. Kaldırımda yürürken önleri polis tarafından kesilen Zeynel Nihadioğlu ile Zeynel Kızılaslan, güvenlik gerekçesiyle emniyete götürüldü.

Çalıştığı Betesan Tersanesi"nden 53 gün önce çıkarılan Tersane İşçileri Birliği Derneği (TİB-DER) Başkan Yardımcısı Zeynel Kızılaslan, işten çıkarılmasının kanunsuz olduğunu öne sürerek işe iade davası açtı. Tersanenin hemen karşısında oluşturduğu standa "Ölmek var, dönmek yok" , "Betesan şaşırma, sabrımızı şaşırma", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" ve "Betesan"da direniş kazanacak" dövizleri asan Zeynel Kızılaslan"a dernek üyeleri de direnişinde destek verdi.

Tersane İşçileri Birliği Derneği Başkanı Zeynel Nihadioğlu, Başkan Yardımcısı Zeynel Karaaslan, dernek üyeleri Yılmaz Kara ile Abdullah Lif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Tuzla Tersanesi programını öğrenerek, sorunlarını anlatmak istedi. Recep Tayyip Erdoğan"ın geçiş güzergahında bulunan standın önü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adeta ablukaya alındı. Başbakan Erdoğan"ı taşıyan konvoy standın önünden geçip Anadolu Tersanesi"ne ulaşırken, Zeynel Nihadioğlu polislerin kamuflaj görevini iyi yaptığını, Başbakan Erdoğan"a ulaşmalarını engellediğini öne sürdü.

Daha sonra Nihadioğlu ile Kızılaslan, standdan ayrılarak Başbakan Erdoğan"ın programının olduğu tersaneye doğru yürümeye başladı. Bunun üzerine polisler minibüsle Nihadioğlu ile Kızılaslan"ın önünü kesti. Nihadioğlu ile Kızılaslan"a kimlik soran polis, "Başbakan ile görüşmeye gidiyoruz" yanıtını alınca zor kullandı.

"Sizi güvenlik nedeniyle emniyete götürüyoruz" diyen polisi eleştiren ve minibüse binmemeye çalışan Nihadioğlu ile Kızılaslan"ın çabası uzun sürmedi. İkili Tuzla Emniyet Müdürlüğü"ne götürülürken, polis standın etrafındaki güvenlik önlemlerini arttırdı. Polisin tutumunu eleştiren Yılmaz Kara, "Arkadaşlarımız sadece yaşadığımız hukuksuzluğu anlatmak için Başbakan"la görüşmek istiyordu. Bu her yurttaşın sahip olduğu demokratik bir haktır. Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını protesto ediyoruz" diye konuştu.

Vatan