New York'ta bir otel görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu şüphesiyle gözaltına alınan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın avukatı, müvekkilinin kendisine yöneltilen suçlamaların tümünü reddettiğini ve suçsuz olduğunu açıklayacağını belirtti.

Strauss-Kahn'ın avukatı William Taylor AFP'ye yaptığı açıklamada, "Müvekkilim suçsuz olduğunu açıklayacak" dedi. Bunun, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiği anlamına mı geldiği sorusuna Taylor, "Evet" şeklinde cevap verdi. Taylor konuyla ilgili başka yorumda bulunmayı reddetti.

Bu arada, IMF, Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın gözaltına alınması konusunu takip edeceğini ve konu hakkında yorumda bulunmayacağını bildirdi.

IMF sözcüsü Caroline Atkinson, IMF'nin konuyla ilgili tamamen işlevsel kalacağını ve takip edeceğini belirterek, Kahn'ın itirazda bulunduğunu, IMF'nin yorumda bulunmayacağını söyledi.

Atkinson, tüm taleplerin Kahn'ın avukatına ve yerel yetkililere iletilmesi gerektiğini kaydetti.

Fransa hükümeti sözcüsü François Baroin da, konuyla ilgili "ihtiyatlı davranılması" ve "masumiyet karinesine" sadık kalınması çağrısında bulundu.

Öte yandan, Fransa dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa'nın New York Başkonsolosu Philippe Lalliot'un, "konsolosluk korumasının uygulanması" çerçevesinde Strauss-Kahn'ı ziyaret ettiğini belirtti ve IMF ve Amerikalı yetkililerle yakın temas halinde bulunulduğu kaydetti.