Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından aralarında avukat ve mübaşirlerinde bulunduğu suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda bir avukat daha gözaltına alındı. Mali polisin, Antalya Adliyesi’nde ‘adliyedeki davalarınızı, Danıştay'da işinizi çözeriz, işe yerleştiririz, tanıdık hakimler’ diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen R.E. ve eşi Y.E. liderliğindeki suç örgütünün sorguları tamamlandı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Antalya Barosu’na kayıtlı avukat İ.K. de gözaltına alındı. Zanlıların Yargıtay’da bulunan bir davadan lehte karar çıkarmak için bir müştekiden 300 bin TL aldıkları, Akdeniz Üniversitesi'nde işe başlatmak için C.G. adlı kızın babasından 5 bin TL aldıkları ve toplamda yaklaşık 1 milyon TL'lik vurgun yaptıkları iddia edildi. Şüphelilerin sahte atama yazısı düzenlediği de tespit edildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan örgüt lideri olduğu iddia edilen R.E. eşi Y.E., Antalya Barosu'nda görevli avukatlar M.E.K., M.S. ve M.Ö. Antalya Adliyesi'nde görevli mübaşirler E.K. ve C.Ö. ile örgüt üyesi M.D., T.K., M.Ö. ve V.Ş.Ö. ‘nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınan mübaşir A.B ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen G.Y. serbest bırakılmıştı.

Antalya’da önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet kılıç, balta, 3 adet tabanca, jummer cihazı, telsiz, kelepçe ve kaşeler ele geçirilmiş, örgütün dolandırdığı 30 müştekiye de ulaşılmıştı.