Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Germencik, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve zorla çek-senet imzalatmak suretiyle tefecilik yaptığı tespit edilen 27 kişilik bir organize suç örgütü çökertildi.
Edinilen bilgiye göre; Germencik, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve zorla çek-senet imzalatmak suretiyle tefecilik yapıldığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda organize suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesine müteakip, adli makamlardan arama kararı alınarak 10 -11 Eylül 2008 günü 34 farklı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonlar neticesinde; organize suç örgütü lideri İ.A. ile birlikte F.A. yakalandı. Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çaldıkları araçların plakalarını değiştirmek suretiyle piyasaya sürdükleri 3 adet hususi otomobil, 3 adet 9 milimetre tabanca, 1 adet 7,65 milimetre tabanca, 1 adet 6,35 milimetre tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 bin 133 gram kubar esrar, 50 adet extacıy marka sentetik hap, 93 adet muhtelif fişek, 5 adet senet ve 1 adet otomatik av tüfeği ele geçirildi.
Organize suç örgütü lideri ile birlikte gözaltına alınan örgüt üyesi oldukları iddia edilen 27 şahıs ifadelerinin alınmasını müteakip, adli makamlara sevk edildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılardan 16"sı tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 11 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.