İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanlış ve yasa dışı bir uygulama ile Alsancak Limanı'na yanaşan gemilerden inen turistlerin ayakbastı ücretlerini ödediğini iddia eden Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Gemilerle İzmir'e giriş yapan turistlerin paralarını İzmir Ticaret Odası kasasında ödeyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş suç işliyor" dedi.

Ticaret odası üyelerinden toplanan paraların turistlerin ayakbastı ücreti olarak ödenmesinin mümkün olamayacağını anlatan Kuşadası Belediye Başkanı
Fuat Akdoğan, "Odaların harcama kalemleri arasında böyle bir şey yok. Ekrem Demirtaş, üyelerden topladığı paralarla gemiyle gelen turistlerin ayakbastı ücretini yasa dışı bir şekilde ödüyor. Amacı, Kuşadası Limanı'na gelen turistleri İzmir'e çekmek. Ancak, bu yasadışı uygulamaya artık daha fazla sessiz kalamayacağız. Ekrem Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Sayın Demirtaş, gereksiz yere Kuşadası ile İzmir arasında sorun yaratmaya çalışıyor. Oysa, Kuşadası ile İzmir birbirinin rakibi değil.
Kuşadası ile İzmir bir bütün. Turizmi birlikte geliştirmeliyiz. Bizimle haksız rekabet yapmak yerine bizimle işbirliği yapmaları gerekir. Kendisine bir an önce bu yasa dışı uygulamadan vazgeçip, bizimle işbirliği yapmasını öneriyorum"
diye konuştu. (iha)