CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu"nun İstanbul"da oy kullanmak için usulsüzlük yaptığını tespit eden Kağıthane Nüfus Müdürlüğü, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YSK Başkanı Muammer Aydın aracılığı ile seçmen kaydını Kâğıthane"ye aldıran Kılıçdaroğlu, gösterilen adreste oturmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu"nun ikametgâh adresi konusunda tam bir bilinmezlik yaşanıyor. Adaylığı söz konusu olunca ikametgâhını İstanbul"a aldırmaya çalışan Kılıçdaroğlu"nun bu işlem için usulsüzlük yaptığı belirlenince, Kağıthane Nüfus Müdürlüğü tarafından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kemal Kılıçdaroğlu"nun, Kâğıthane İlçe Nüfus Müdürlüğü"ne başvurması gerekirken böyle bir başvuru yapmadan Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü üzerinden işlem yaptırarak kaydını Kağıthane"ye aldırdığı tespit edildi. Kılıçdaroğlu"nun kaydının alındığı yerin de gazetecilere poz verdiği Gürsel Mahallesi"ndeki ev değil, Kâğıthane Merkez Mahallesi"nde bulunan lüks Şelale Evleri"nde bir adres olduğu belirlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce basın mensuplarını toplayarak Kağıthane Gürsel Mahallesi Bahçeli Caddesi üzerinde bulunan sade bir eve taşındığını iddia etmiş ve gövde gösterisi yapmıştı.

VAKİT MUHABİRLERİ ŞELALE EVLERİ"NDEKİ ADRESE GİTTİ

Kılıçdaroğlu"nun, Çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü kanalıyla işlemlerini hallettirirken, YSK Başkanı Muammer Aydın"dan da yardım aldığı belirlendi. Kılıçdaroğlu"nun Kağıthane Nüfus Müdürlüğü"ne hiç gitmediği, Adres Beyan Kanunu 5490 sayılı yasa gereği zorunlu tutulan kimlik ve ikametgahını gösteren herhangi bir belge ibraz etmediği belirlendi.

Vakit muhabirlerinin yaptığı araştırmada, Kılıçdaroğlu"nun YSK"da gözüken adresinde CHP Büyükşehir İl Genel Meclis Üyesi İmam Hüseyin İmre"nin ikamet ettiği görüldü.

Olayı yerinde görmek için Şelale Evleri sitesinde bulunan daireye giden muhabirlerimiz, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi. Kapıyı Hüseyin İmre"nin eşi olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir bayan açtı. Muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu"nun Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine İmre"nin eşi; “Kemal Kılıçdaroğlu, burada oturmuyor, Gürsel Mahallesi"ne taşındı, orada oturuyor” cevabını verdi.
Muhabirimiz, Kılıçdaroğlu"nun İlçe Nüfus Müdürlüğü"ne bu eve taşındığıyla ilgili dilekçe yazdığını hatırlatması üzerine İmre"nin eşi; “Önceden burada oturuyordu, şimdi oturmuyor” diye soruyu geçiştirmeye çalıştı.

SAVCILIĞA ŞİKÂYET

Kâğıthane Merkez Mahallesi Muhtarlığı da Kılıçdaroğlu"nun Şelale Evleri"nde oturmadığını tespit etti. Kağıthane İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından muhtarlığa gönderilen “Adres değişikliği bildirim formuna”, Kemal Kılıçdaroğlu"nun isminin yanında “Bu adreste ikamet etmiyor” şeklinde yazılıp gönderileceği bildirildi. Kemal Kılıçdaroğlu"nun hiç Kâğıthane İlçe Nüfus Müdürlüğü"ne başvurmadan kaydını bu ilçeye nasıl aldırdığı konusunda savcılığa şikâyette bulunulduğu öğrenildi.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi hını gös(CHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan sahtesecmen.org sitesi kendi kazdığı kuyuya kendisi düştü. CHP tarafından sahte seçmenleri belirlemek için kurulan sitede, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sahte seçmen olarak görülüyor.

Yüksek Seçim Kurulu"nun (YSK) internet sitesinde Kemal Kılıçdaroğlu"nun, Kâğıthane Merkez İlkokulu"nda oy kullanacağı kaydedilirken, CHP"nin internet sitesinde Kılıçdaroğlu, İstanbul seçmeni olarak görünmüyor.

Vakit