Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan subay ve astsubaylara önemli haber... 15 yıllık mecburi hizmet süresi 10 yıla indiriliyor. TSK'dan 10 yılı doldurmadan ayrılanların da ödeyeceği tazminat azalacak..


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, subay ve astsubayların 15 yıllık mecburi hizmet süresinin 10 yıla indirileceğini açıkladı. Yılmaz konuya ilişkin önceki gün Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptı.

Dün AK Parti grubu öncesinde TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, TSK'da şu an subay ve astsubayların 15 yılı doldurmadan istifa etmeleri halinde görev yapacakları yıl kadar tazminat ödediklerini anımsattı.

Yılmaz, bu sürenin 10 yıla çekileceğini belirterek şöyle dedi: Şu anda TSK'de mecburi hizmeti tamamlamadan istifa edemezsiniz. Aksi takdirde 15 yıllık tazminat parası ödemek zorunda kalırsınız. Şimdi mecburi hizmet süresi 15 yıldan 10 yıla indiriliyor. Düzenlemeden herkes faydalanacak' dedi.Değişikliğin geriye dönük işleyip işlemeyeceği konusunda teknik bir çalışma da yapıldığı öğrenildi. Bu değişiklikle örneğin 8. yılında görevden ayrılan subay 2 yılı kaldığı için 2 yıllık tazminat ödeyecek.

Yılmaz, Harp Okulları başta olmak üzere TSK bünyesindeki okullarda öğretim üyesi ihtiyacını kapatabilmek için sözleşmeli öğretim üyelerinin muvazzaf subaylığa geçişinin kolaylaştırılacağını da söyledi. Yılmaz, ek, 'Mevcut uygulamada bu durumdaki öğretim üyelerinin muvazzaf subaylığa geçişi için 7 yıllık bekleme süresi var. Bu 7 yıllık bekleme süresini kaldırıyoruz. Yani öğretim üyesi ihtiyacını kolaylaştırmak için. Belli bir ihtiyaç var, bu giderilmiş olacak' diye konuştu.

UÇAK GEMİSİ PLANDA YOK

Bakan Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in, ABD Deniz Kuvvetleri Akademisi'nin yayın organı Proceedings Dergisi'ne verdiği röportajda 10 yıllık planlarında uçak gemisi alımı olduğunu açıklaması üzerine 'Bizim acil uçak gemisi ihtiyacımız yok. Planda da yok' diyerek şaşırttı.

O KOMUTAN NEDEN EMEKLİ

Yılmaz, Heron'ların topladığı istihbaratı değerlendiren birimin başında yer alan Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Salim Cüneyt Kavuncu'nun emekliye ayrılmasında Uludere olayının etkisinin olmadığını belirterek, 'Olay öncesi emeklilik başvurusu yapmıştı' dedi.