Buna göre, Gölcük, Karamürsel, Altınova, Yalova ve Orhangazi hattında bulunan bazı otellerde üst rütbeli subaylar fuhuş ve uyuşturucu tuzağına düşürülerek, bağımlı hale getiriliyor.

Ardından da askerî gizli bilgiler elde ediliyor. Daha vahimi ise bu ranttan en büyük payı Deniz Kuvvetleri ve o bölgenin jandarma personelinin aldığı iddiası.

Ek klasörlerin 39. klasörü 5. sayfasında Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın bilgisayarında yapılan aramalarda ele geçirilen "Bir pislik çemberi ki sormayın 1" isimli word dosyası yer alıyor. Dosya "Bir pislik çemberi ki sormayın. Korkunç iddia: Beşinci sınıf otellere kadın peşine giden üst rütbeli askerler, uyuşturucu müptelası yapılıyor. İşte size uyuşturucudan kadın ticaretine uzanan tüyler ürpertici kirli bir öykü!" ifadeleriyle başlıyor.

Yazının devamında bu otellere giden subayların Deniz Kuvvetleri ve Jandarma personeli ile sıkı diyalogları olduğu öne sürülüyor. 4 sayfalık mektubun ilerleyen kısımlarında ise "Gölcük, Karamürsel, Altınova, Yalova ve Orhangazi hattında bulunan Yağmur Otel, Gültekin Otel, Çamlık Otel, Kristal Otel ve Yayla Otel. Bu otellerin ortak özellikleri Rus, Moldovya ağırlıklı kadınların satıldığı, fuhuş yapıldığı ve esrar ile eroinin de satıldığı yerlerdir. Aynı zamanda casusluk faaliyetleri de yapılmaktadır." yazısı bulunuyor.

Bu geniş hat üzerindeki büyük organizeyi oluşturan ve bu organizeden en büyük rantı sağlayanın Deniz Kuvvetleri ve o bölgedeki Jandarma personelinin olduğu kaydedilen dosyada, özellikle Deniz Kuvvetleri personelinden buralara gelip-giden subay ve astsubayların yabancı uyruklu bu kadınlara askerî sırları da anlattığı ve uyuşturucu bağımlısı haline getirildikleri ileri sürülüyor. Ayrıca, o bölgedeki Jandarma personelinin de bu işlere göz yumduğu ve menfaat sağladığı anlatılıyor. Mektupta organizasyonun içerisinde bulunan askerî ve sivil kişilerin de isimlerine yer verildiği yazıyor. Ancak isimler iddianamenin ek klasörlerinde bulunmuyor. (Zaman)