Belediye Meclis Salonunda yapılan Meclis Toplantısında gündemde var olan 8 madde görüşüldü. Toplantıya CHP"li Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Karaoğlu ve Özlem Aydın katılmadı.
Gündemin ilk maddesinde Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereği boş kadro unvan değişikliği talebinin görüşüldü. Konuyla ilgili olarak Yazı İşleri Müdürü Nalan Salan meclis üyelerine bilgi verdi. Maddeyle ilgili olarak Didim Belediyesine tahsis edilen boş kadrolardan Basın-Yayın Müdürlüğünün kadrosu iptal edilirken yerine Yapı-Kontrol Müdürlüğü tahsis edildi. Yeni kurulacak birimle ilgili konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Bu yeni birim İmar İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışmalarına yardımcı olacak. Bu birime İmar İşleri ve Fen İşlerinden personel görevlendirmeleri yapacağız.”dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise 657 Sayılı D.M.K. kapsamında görev yapan Zabıta ve İtfaiye personelinin aynı kanunun 178. maddesi gereği aylık maktu fazla çalışma ücretinin tespiti konusunun görüşüldü. Zabıta ve İtfaiye personelinin aylık maktu fazla çalışma ücreti 178 TL olmak üzere oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde ise Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere tıbbi atıkların toplanması amacıyla tıbbi atık toplama aracı satın alınması konusu ele alındı. Maddeyle ilgili konuşan Başkan Kamacı “Tıbbi atıkları Kuşadası"nda Tıbbi atık merkezine göndermek için Çevre Bakanlığının belirlediği normlarda araç alımı yapacağız. Bu konuyla ilgili Kuşadası Belediyesiyle görüştük. Bu araç alındıktan sonra toplanan tıbbi atıkları Kuşadası"na göndereceğiz.”dedi. Araç alımı için başkana yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin Dördüncü maddesinde ise Köyiçi Mevkii 2358 parselin imar planı değişiklik teklifinin görüşüldü. Otopark yapımı için teklif edilen imar değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde Kaymakamlık Makamının 27.04.2010 tarih 1522 sayılı talebi ele alındı. Konuyla ilgili bilgiler veren İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel “Kaymakamlığın gönderdiği yazıda Esra Karakaya Anadolu Lisesinin okul bahçesinin genişletilmesi için bir talepleri var. Okulun arkasında kalan 6 parselin okula tahsisi ve burada yeri olanlara da başka yerlerden yer verilmesi noktasında bizden bilgi isteniyor. Biz de yaptığımız çalışmada bu kişilerin talebi kabul etmesi durumunda Ege Caddesinde yeri bu kişilere tahsis edebiliriz.”dedi. Kaymakamlığın gönderdiği talep oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin altıncı, yedince ve sekizinci maddelerinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü"ne gönderilen plan tadilatı talepleri oy birliği kabul edildi.
Belediye Meclis Toplantısında Meclis Üyesi Salih Bankoğlu"nun gündem dışı verdiği sözlü önerge ele alındı. Aynı zamanda Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Meclis Üyesi Salih Bankoğlu “Yurt dışında katılacağımız fuarlara belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın da görevli olarak katılması tanıtım çalışmalarımıza katkı sağlayacaktır. Meclisimizde bu anlamda görevlendirme yapılması bizim için önemli, Çünkü tanıtım çalışmalarında standımıza gelerek bilgi almak isteyenler Yerel Yöneticileri soruyorlar.”dedi. Başkan Kamacı ise Belediye anlamında bu tür görevlendirmelerin yapılabileceğini söyledi. Verilen önerge meclis üyeleri tarafından olumlu karşılanırken, Yurt dışı fuarlarına katılmak isteyen Belediye Meclis Üyelerinin fuarlara katılmasına ve giderlerinin de bir kez olmak kaydıyla Belediye bütçesinden karşılanmasına karar verildi.