Aydın İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları Özel İdare Meclis Salonun da görüşülmeye başlandı. Akan Evren Başkanlığında toplanan Aydın İl Genel Meclisi ilk toplantıda 4 maddelik gündemi görüştü.

Yoklamanın yapılmasıyla başlanan toplantı da Ocak ayına ait son toplantının tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından İl Özel İdarenin makine parkında bulunan araçların kiralanması ve kira bedellerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Makine parkında iş sezonu sonrası boş kalan makinelerin belediyelere, köy muhtarlıklarına, kooperatiflere ve kişilere kiralanıp, kiralanamayacağı ve kira ücretlerinin belirlenmesi için Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. 2009 yılında makine Parkındaki araçların kiralanması suretiyle 13 bin 500 TL gelir elde ettiklerini ifade eden Meclis Başkanı Akan Evren, bir önceki yılda makinelerin çiftçilere indirimli kiralandığını söyledi.

SOSYAL HİZMETLERE MİNİBÜS ALIMI MECLİSİ BİRLEŞTİRDİ

Diğer yandan gündem dışı görüşülen daha önceki oturumlarda verilen yazılı ve sözlü soru önergelerinden CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Semra Konaklı"nın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne minibüs alımı konusunda verdiği yazılı soru önergesi karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu"nun hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere ikinci el 17 artı 1 kişilik bir minibüs alınması için 20 bin TL ödenek ayrılması uygun görüldüğü bildirildi. Raporun oylamaya sunulması üzerine zaman zaman bazı maddelerin oylamasında sert tartışmalara girerek ayrılığa düşen MHP, AK Parti ve CHP"li üyeler oy birliği ile minibüs alımı için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne 20 bin TL para aktarılmasına kabul ettiler.