Subaru, Auto Express dergisi tarafından düzenlenen İngiltere'nin bir numaralı otomobil sahipliği anketi olan 2019 Driver Power Survey'de "En İyi Güvenlik Özellikleri Üreticisi" (Best Manufacturer for Safety Features) seçildi. 29 otomobil üreticisinin yer aldığı ankette Subaru ilk sırayı elde etti.

Auto Express dergisi genel yayın yönetmeni Steve Fowler konu hakkında şunları söyledi: "Subaru uzun zamandır sağlam, iyi tasarlanmış, Simetrik Sürekli Dört Çeker modellerin üreticisi olarak tanındı. Yakın bir zamanda Subaru, insan gözünden esinlenilerek tasarlanmış çift kamerası sayesinde son derece etkili güvenlik sağlayan Önleyici Güvenlik Sistemi EyeSight'ı model serisinin kalbine yerleştirdi. Subaru kullanıcılarının markanın sunduğu güvenlik özelliklerinden duyduğu memnuniyeti aktarması Subaru'nun bu yıl Driver Power anketinde en üst sırada yer almasında büyük rol oynadı."

Otomotiv endüstrisinde çarpışma testlerinin yapılmadığı 1960'ların başından bu yana otomobillerini çarpışma testlerine tabi tutan Subaru için güvenlik ön sırada geliyor. Tüm Subaru SUV modelleri, Impreza ve Levorg modelleriyle birlikte Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı başardı.

Subaru, ilk olarak yeni XV ve Impreza'da kullanılmaya başlanan yeni "Subaru Global Platform" ile birlikte "Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası" olmayı hedefliyor. Yüksek güvenlik ve konfor sunan yeni platform, benzinli, hibrit ve elektrikli olmak üzere çeşitli motor seçeneklerini üzerinde uygulamaya imkân sağlıyor.