Yarışma kapsamında çekilen fotoğraflar ise görenleri adeta büyüledi. Kuşadası Adabanko ve Korumar Koyu’ndaki 4 ayrı dalış noktasında gerçekleştirilen şampiyonluk yarışmalarında, 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısı ve eşleri olmak üzere toplam 70 katılımcı, fotoğraf kategorisinde balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı disiplinlerinde ve video kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele ettiler.

Fotoğraf ve video kategorisinin en iyileri belirlendi. Fotoğraf kategorisi bireysel sıralamada Hakan Başar Türkiye Şampiyonu olurken, Eser Paşa Türkiye ikincisi, Rüştü Kirman Türkiye üçüncüsü oldu.

Video kategorisinde Rüştü Kirman, çektiği video görüntüleriyle Türkiye Şampiyonu olurken, Bülent Çalımlı ikincilik, Turgay Ali Şanlı ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.Aydın Büyükşehir Belediyesi Yelken İhtisas Spor Kulübü en yüksek puanı alarak takım sıralamasında birinci oldu.

İkinci sırada Ayışığı Sualtı Sporları Kulübü, üçüncü sırada ise Türk Balıkadamları Spor Kulübü yer aldı.Önümüzdeki yıl yapılacak Sualtı Görüntüleme Avrupa Şampiyonası fotoğraf ve video kategorisinde gidecek milli takımları oluşturacak Türkiye Şampiyonası sonuçları, aynı zamanda 2019 Dünya Şampiyonası’na gidecek milli takım adayları için ilk ayağı oluşturacak.

“Sualtı zenginliğimizi gün ışığına çıkaran bir şampiyonluk”

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, şampiyonluk mücadeleleriyle ortaya çıkan müthiş fotoğrafların değerinin madalyalardan ibaret olmadığına vurgu yaparak, “Bu fotoğraflar ve videolar ülkemizin sualtı zenginliğini, sualtı dokusunu ve kültürünü gösteren belgesel niteliğinde önemli görüntülerdir. Bunları gün ışığına çıkaran bütün yarışmacıların ellerine sağlık. Sualtı dünyamıza sanat katarak şampiyonluğu tamamladılar. Madalya alan yarışmacılarımızı ve dereceye giren sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ediyorum” dedi.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirmek için gösterdiği işbirliği nedeniyle Kuşadası Belediyesi’ne, destekleri için EA Sualtı Görüntüleme Sistemleri, Nauticam, Spor Toto Genel Müdürlüğü ve Central Rent A Car’a teşekkür etti.

 

ee-004.jpgfff-007.jpg22643105_10155877293252320_1099322468_o.jpg