Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi, belediyenin su tüketim bedeline yaptığı zamma ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi, Ali İhsan Doğan adlı abonenin belediyenin su tüketim bedeline yaptığı ''kademeli zam'' uygulamasına yönelik şikayeti üzerine, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme, daha önce de belediye meclisinin 5 Kasım 2009 tarihli oturumunda aldığı ve 2010 Ocak ayında uygulamaya koyduğu su bedelini 1,35 liradan 2 liraya yükselten zam için de yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Belediye yönetimi bunun üzerine, 5 Mayıs 2010 tarihli meclis toplantısında aldığı yeni bir kararla su tüketim bedellerine ''kademeli zam'' uygulaması başlatmış, su tüketim bedeli 10 tona kadar 1 lira 75 kuruş, 10 tonu aşan tüketimlerde ise 2 lira 25 kuruş olarak belirlenmişti.

Ali İhsan Doğan'ın avukatı Birol Şahin, ocak ayında su bedellerine yapılan zammın yanlış olduğunu gündeme getirdiklerini, bu uygulamadan vazgeçilmemesi üzerine konuyu yeniden yargıya taşıdıklarını söyledi.

Balıkesir İdare Mahkemesinin 1 Ocakta başlayan zammı durdurduğunu hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

''Belediyenin Bursa İdare Mahkemesine yaptığı itiraz reddedilince, Belediye Meclisi bu kez 'kademeli zam' uygulaması başlattı. Bu zam kararına da karşı çıktık ve bu ikinci zam kararını da yargıya taşıdık. Bu arada birinci zam hakkında esas karar verilerek zam iptal edildi. Son olarak Balıkesir İdare Mahkemesi ikinci zam kararınında yürütmesini durdurdu. Böylece yargı bizim haklılığımızı ortaya koydu. Belediyenin yaptığı kademesiz veya kademeli zammın hukuka aykırılığı tescil edildi.''

Şahin, Balıkesir Belediyesinin Ocak 2010 tarihinden itibaren su abonelerinden zam karşılığı aldığı paraların iade edilmesi gerektiğini savunarak, bu işlemin gerçekleşmemesi halinde konuyu yeniden yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

A.A.