Dörttepe köyünün kullanmadığı kuyu Boğaziçi köyü su hattına bağlanarak kuyu açılıncaya kadar köyün su sorunu çözülecek.
Milas Kaymakamı Şahin Aslan"ın görevlendirmesiyle Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yücel Bencik ve birlik Ziraat Mühendisi Hasan Kocakaya tarafından Boğaziçi köyüne gidilerek sorun yerinde incelendi ve gerekli çalışmalar yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yücel Bencik; “Boğaziçi köyü için kuyunun açılmasına başlandı. Herhangi bir teknik sorun çıkmazsa kuyunun açılması 1-2 gün içinde bitecek. Köyün su sorunu Dörttepe köyünün 2007"de Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılmış, İl Özel İdareden kaynak sağlanarak açılan kuyudan su verilerek çözülecek. Dörttepe köyünün suyunu sağlayan bir kuyu mevcut bu ikinci kuyu ise su borularının değişimi sağlandıktan sonra Dörttepe köyü hattına bağlanacak. Boğaziçi köyünün kuyusu kazılıp gerekli işlemler yapılıncaya kadar köyün su sorunu Dörtetepe"ye ait kuyudan suyun verilmesiyle çözülecek” dedi.
Bencik, kuyunun kazılması, suyun köyün boru hattına bağlanmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını belirtti. Boğaziçi köyü Muhtarı Muharrem Akyürek"in ve köylülerin de konuyla yakından ilgilendiği kaydedildi.
Boğaziçi köyü Muhtarı Muharrem Akyürek yaptığı açıklamada; “Amaç, buradan herhangi bir özel şirkete kendi arazilerinden su temin etmek. Benim köyüme su gitmesinde bir sakınca yok fakat bunlar köy muhtarlığını da devre dışı bırakarak, köydeki su işletmesini de kendi bünyelerine alarak buradan çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Sözlü ve telefonlu tehditler devam ediyor. Bu kuyuyu açmazsak Boğaziçi köyüne su götüremeyeceğiz. 3 bin civarında vatandaş susuzluk çekiyor. Kuyunun açılması için her şey mevcut fakat engelleniyoruz. Devlete karşı üç kişilik bir grup gövde gösterisinde bulunmasını bir muhtar olarak hazmedemiyorum” ifadelerine yer vermişti.