Söke Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan eğitim toplantısına Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, MHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Ateş, Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, İlçe Tarım Müdürlüğü temsilcisi ve çok az sayıda katılımcı yer aldı.
Tarımda su tüketimi konusunda bilinç yaratmayı hedefleyen seminerde Tarım Sigortaları Vakfı Müdürü Tanfer Dinler konuşmacı olarak yer aldı. Tanfer Dinler yaptığı konuşmasında gelecek yüzyılın en önemli sorunun su olacağını, su kaynaklarını daha verimli ve bilinçli kullanılması gerektiğini, Tarımda sulamanın en verimli yolunun damla sulama olduğunu aktardı.

Türkiye"nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığını oranlara bakıldığında Irak"ın dahi altında olduğunu belirten Tanfer Dinler; dünyadaki su oranları ve su zengini ülkeler hakkında bilgiler verdi. Geçmişten bu güne suyun bolca ve boşa kullanılması sonunda Türkiye"de kullanılabilir su kaynaklarının azaldığının altını çizen Tarım Sigortaları Vakfı Müdürü Tanfer Dinler, “Günümüzde suyun çoğu afet, azı felaket” diyerek, dünyada küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklığın meydana geldiğini ancak küresel kuraklığın nedeni ile ilgili herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi. Küresel ısınmanın kimin neden olduğuna ilişkin sorulan sorulara herkesin "biz" veya "insanoğlu" gibi yanıtlar verdiğini dile getiren Dinler; “İnsanoğlu' demek yerine "ben" demeyi öğrenmeliyiz. Kendimizi sorgulamalı ve suçlamalıyız” diye konuştu.