Habertürk'te yayınlanan '3 İnsan 3 Öykü' belgesel programına konuşan tiyatrocu Göksel Kortay, 2003 yılında HSBC binasına yapılan saldırıda kaybettiği eşi Kerem Yılmazer'i hiç unutamadığını anlattı.

"Şimdi ben Kerem'in vefatından sonra yaşıyorum da yani varoluyorum, nefes alıyorum, varoluyorum" diyen Göksel Kortay, bir robot gibi yaşadığını ifade etti.

Yaklaşık 6 yıl önce yaşanan terör saldırısından sonra kendini toparlayamayan Göksel Kortay, bir itirafta da bulunarak "İçim öldü. Benim yaşama sevincim gitti bir kere. Umudum yok. Şu an ölsem gam yemem" diyerek duygularını ifade etti.

Eskiden uçağa binmekten çok korkmasına rağmen o olaydan sonra hiç tedirgin olmadığını belirterek "Gitsem giderim, ne olacak!" diye konuştu.

NEDEN TİYATRO YAPMIYOR?
Eşini teröre kurban verdikten sonra hiç bir oyunda rol almayan Göksel Kortay, "Öyle bir ruh hali içindeyim ki, bu an buradayım, bir dakika sonra sıkılıp 'Hemen buradan gideyim' diyebilirim... Bir arkadaşıma gidiyorum 'Buraya niye geldim' diyorum. Öyle sıkıntılar içindeyim. Onun için de sahneye çıkmak da bana bir bağımlılık sorumluluk gibi geliyor. Ya birdenbire o an gitmek istersem gidemeyeceğim" diyerek bu nedenle deli gibi aşık olduğu tiyatrodan şimdilik uzaklaştığını belirtti. Kortay "İnşallah dönerim" demeyi de ihmal etmedi.

"Benim böyle mutsuz olacağım aklımın ucundan geçmezdi" diye konuşan Göksel Kortay, "Herşeye, bardağa dolu tarafından bakan bir insandım, benim böyle, kırık, kırgın, mutsuz olacağım aklımdan geçmezdi" diyerek aradan geçen zamana rağmen acısının hiç geçmediğini anlattı.

Televizyon Gazetesi