DÜNYANIN  en büyük mozaik müzesi niteliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.,
 
Çukurova Senfoni Orkestrası'nın dinletisinin ardından açılış konuşması yapan Başbakan, Güneydoğu denince hep Diyarbakır'ı öne çıkarmak isteyenlere bu açılışla bir cevap verildiğini vurgulayarak, 'Bu müze aynı zamanda barışın simgesidir. Diyarbakır da, Gaziantep de, Şanlıurfa da, Adıyaman da, Bitlis de, Elazığ da bizim ve bütün Anadolu her şehriyle 74 milyon Türk milletinindir'' diye konuştu.
 
Senfoni Orkestrası'nın verdiği konseri hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi: 'Dikkat ederseniz bu konser, bir senfoni olarak bizi farklı dünyalara götürdü. Ama  farklı enstrümanlar uyum sağlayamazsa o  zaman ortaya senfoni çıkmaz, bir kakofoni çıkar. Türkiye'de şu anda siyaset meydanında yapılan işte budur, bir kakofonidir. Biz ise bir senfoniyi oluşturmaya çalışıyoruz.'
 
Kebap şehrinden sanat şehrine
Toplam 30 bin metre karelik kullanım alanıyla dünyanın en büyük mozaik müzesi haline gelen Zeugma Mozaik Müzesi'nde Zeugma'dan çıkarılan eserlerin sergilendiği ''Zeugma'' bölümü ile Gaziantep çevresindeki Bizans dönemi kilise mozaikleri sergileniyor. Gaziantepli olan Bakan Fatma Şahin, Zeugma Mozaik Müzesi'nin Gaziantep'in dünyaya açılan yüzü olacağını dile getirdi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de müzeyle ilgili bilgi verirken iki dönüşümün bir arada yaşandığını dile getirdi. Rakı fabrikasının kültür merkezine dönüştüğünü ifade eden Güzelbey, ''Bu şehir, lahmacun ve kebap şehrinden kültür ve sanat şehrine de dönmüştür'' dedi.