İnönü Üniversitesi (İÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut, kayısı yağı masajının stresin azalmasını sağladığını bildirdi.

İnönü Üniversitesinin internet sitesinde yayımlanan habere göre, 3. Uluslararası Anti Aging Kongresi'ne ''12 Hafta Boyunca Egzersiz Yaptırılan Kadınlarda Kayısı Çekirdeği Yağının Olumlu Etkileri'' başlıklı çalışma ile katılan Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut'a ''Sözlü Sunum Ödülü'' verildi.

2-5 Aralık günlerinde Ankara'da düzenlenen, ABD, Hindistan, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Türkiye'den çok sayıda bilim adamının katıldığı, Uluslararası Anti Aging Kongresi'nde sunum yapan Doç. Dr. Karabulut, kayısı yağı masajının zayıflamaya, selülite, stresin azalmasına, egzersiz sırasında oluşan ve var olan ağrının giderilmesine iyi geldiğini anlattı.

Ayrıca çalışmaya katılan ve infertil olan iki kadının kayısı yağı masajı sonrası hamile kalması, özellikle yurt dışından katılan akademisyenler tarafından ilgiyle karşılandı.

Çalışmasıyla ''Sözlü Sunum Ödülü''nü alan Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya kayısısının faydalı etkilerinin uluslararası bilimsel platformda sunulmasının ve bu çalışmadan ödül almanın gurur verici olduğunu kaydetti.

A.A.