Dünya devi otomobil markalarını bile zor duruma düşüren çip kriziyle beraber yurt içinde yaşanan kur artışları otomobil fiyatlarına zam üstüne zam gelmesine neden oldu. Bazı fırsatçı galericilerin ellerindeki sıfır araçları stoklaması ikinci elin bir yılda yüzde 80 zamlanmasına neden oldu. Araç almak isteyenler araba pazarlarından elleri boş dönerken Ticaret Bakanlığı duruma el koydu. Alınan önlemler sonrası ikinci el fiyatları düşmeye başladı. 

İKİNCİ ELDE OYUN ÜSTÜNE OYUN 

Tüm Türkiye’de sıfır araç sorunu vatandaşı mağdur etmeye devam ederken İstanbul Eyüpsultan’da ve  Zeytinburnu'nda stoklanan onlarca sıfır araç görüntülendi. Aynı renk ve modellerde adeta birbirinin aynısı araçlar görenleri şaşkına çevirdi. Zeytinburnu’nda bulunan bir otoparkta tozlar içerisindeki onlarca sıfır otomobil, kameralara yansıdı. Bazı fırsatçılar stokçuluk yaparak piyasada araç kıtlığına neden olurken ikinci fiyatlarını resmen sıfırını geride bıraktı. 

ÖSYM Başkanı Ersoy anlattı: Sorular nasıl hazırlanıyor? ÖSYM Başkanı Ersoy anlattı: Sorular nasıl hazırlanıyor?

Öte yandan ikinci elde yapılan bir başka oyun ise aksesuar oldu. Ellerindeki aracı fahiş fiyatlardan satmak isteyenler ikinci el otomobillere sıfırında olmayan özellikler ekleyerek kar elde etmenin peşine düştü. Cam tavan, otomatik far ve hafızalı koltuklar ekledikleri ikinci el otomobilleri sıfırından daha pahalıya sattılar.