Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, şu an yaşadıkları tek sorunun sakatlıklar olduğunu belirterek, ''Bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen uzun süreçli bu mücadelede şampiyonluğun en büyük favorisi yine biziz'' dedi.

Fenerbahçe Gazetesi'nin 83. sayısında röportajı yer alan Slovak futbolcu, sarı-lacivertli ekibin performans olarak sezon başındakine göre daha iyi durumda olduğunu anlatarak, ''Artık takım olarak oturmuş vaziyetteyiz. Tek sorunumuz bir türlü yakamızı bırakmayan sakatlıklar. Bunların çoğunluğunun rakip takım oyuncularının çok aşırı güç kullanmalarından gelmiş olması da işin diğer bir ilginç yanı. Bütün yaşanan bu olumsuzluklara rağmen, uzun süreçli bu mücadelede şampiyonluğun en büyük favorisi yine biziz'' ifadelerini kullandı.

Maçlarda savunmaya destek vermediği yönündeki yorumlara ise Stoch, ''Savunmada fazlaca etkili olamamam çok büyük bir sorun değil. Çünkü aslında ben ileriye dönük oynayan bir kanat oyuncusuyum. Bu nedenle hep golü düşünürüm. İleriye, ofansa yardım etmeye çalışırım. Tabii ki defansa da yardım etmem gerektiğinin farkındayım. Bu yönde çok çalışıyorum ve ileride her iki yönde de etkili olduğumu herkese göstereceğim. Bu bir süreç işidir'' şeklinde konuştu.

Slovak futbolcu, Türkiye Ligi için düşüncelerini ise şöyle özetledi:

''Gerçeği söylemem gerekirse büyük bir sürpriz yaşadım buraya geldiğimde. Hızlı, süratli ve fiziksel dayanıklılığa dayalı bir oyun anlayışı var. Burada 4-5 takım ligde şampiyonluk için yarışıyor ve ben de bu takımlardan en büyüğü ve iddialısının kadrosundayım. Sertlik konusuna gelecek olursak, evet rakiplerimizin çok sert olduğu doğru. Ama bütün bunlarla bir şekilde mücadele etmemiz ve maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.''

Şampiyonluk yolunda fedakarlık yapmaları gerektiğini kaydeden Fenerbahçeli futbolcu, yabancı kontenjanı nedeniyle yedek kalabildiğini, bu durumda da yılmadan çalışmalarına devam etmesi gerektiğine inandığını kaydederek, ''Taraftarımız bizlere karşı aşırı toleranslı davranıyor. Ancak bizlerin de onların bu hoşgörülerini suiistimal etmeden, tüm gücümüzle takım oyununa katkı sağlamamız gerek. Bütün arkadaşlarım da bunun bilincinde'' dedi.

A.A.