Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu 2. hafta maçında 21 Aralık 2010'da Bucaspor ile yaptığı maçın ardından 13 günlük devre arası tatiline çıkan sarı-lacivertliler, bu akşam Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde toplanarak, 2011 yılının ilk antrenmanını yaptı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yapılan ikinci yarının ilk antrenmanına kadrodaki tüm oyuncular geldi. Tedavisi devam eden Güiza'nın tesislerde çalıştığı, Stoch'un ayağındaki ağrı nedeniyle antrenmana çıkmadığı bildirildi. Sözleşmesi feshedilen Kazım ise ikinci yarı hazırlıklarına katılmadı.

Kocaman'ın, antrenmandan önce oyuncularla yaptığı toplantıda, ikinci yarı öncesi oyunculara gerekli uyarıları yaptığı belirtildi. Aykut Kocaman'ın oyuncularıyla birebir de konuşmalar yaptığı ifade edildi.

Kocaman'ın oyunculara devre arasında uygulamaları için verdiği programa tüm oyuncuların uyduğunun görüldüğü belirtildi.

-TESİSLERDE TAM GÜN MESAİ-

Fenerbahçeli futbolcular, ikinci yarı hazırlıklarının İstanbul etabında Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde tam gün mesai yapacak.

Sabah saat 09.00'da tesislere gelecek futbolcuların, her gün yapılacak iki antrenmandan sonra saat 20.00'de evlerine gideceği bildirildi.

Fenerbahçeli futbolculara yarın sabah laktat testi yapılacak. Sarı-lacivertliler, akşam yapacakları antrenmanla ikinci yarı hazırlıklarına devam edecek.

-KONDİSYON YÜKLEMESİ-

Fenerbahçe'de ikinci yarı hazırlıklarının İstanbul etabında futbolculara 6 günlük yoğun kondisyon yüklemesi yapılacağı açıklandı.

Futbolculara iki grup halinde her gün değişmeli olarak salon ile sahada yüksek şiddetli ve tempolu çalışmayla kondisyon yüklemesi yapılacağı, bu çalışmalarda maksimum kalp atışının yüzde 90'lara ulaşmasının istendiği belirtildi. Salonda yapılacak çalışmada ise kas gruplarını güçlendirme ve kuvvet antrenmanı olacağı kaydedildi.

Fenerbahçe'de yarın sabah yapılacak laktat testinde alınacak sonuçlara göre oyunculara program yazılacağı ifade edildi. Sabah kondisyon çalışması yapacak oyuncular, akşam antrenmanlarında topla çalışacak.

-12 OCAKTA MALATYA'YA GİDECEK-

Fenerbahçe, 12 Ocak 2011 Çarşamba gününe kadar İstanbul'da çalışacak.

Yeni Malatyaspor ile 13 Ocak 2011 Perşembe günü deplasmanda yapacağı Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu 3. hafta maçı için 12 Ocakta Malatya'ya gidecek olan sarı-lacivertliler, maçın ardından Malatya'dan Antalya'ya geçecek.

Fenerbahçe, hazırlık çalışmalarının ikinci etabını 14-22 Ocak arasında Antalya Miracle Otel'de yapacağı kampla tamamlayacak.

Sarı-lacivertliler, 16 Ocak Pazar günü Antalya'da ismi daha sonra açıklanacak bir takımla hazırlık maçı yapacak.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında 22 Ocak Cumartesi günü Mardan Antalyaspor Stadı'nda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, maçın ardından İstanbul'a dönecek.