AJS mim stepne ise bagajda az yer kaplamasıyla bu güvenlik sorununun önüne geçiyor. Dünya tüm hızıyla ekonomik ve ekolojik yakıt sistemlerine geçmeye hazırlanıyor. Bir çok ülke, çevreyi daha az kirleten yakıtlara destek vererek kullanımın artırılmasına ön ayak oluyor. Bu türlerin başında da otogaz-LPG sistemleri geliyor. Dünyanın çevreyi daha az kirlettiği için tercih ettiği LPG, Türkiye'de yüksek akaryakıt fiyatları sebebiyle ekonomi amaçlı kullanılıyor. Kullanım bakımından Güney Kore'nin ardından ikinci sırada bulunan Türkiye, bu sebeple adeta stepnesiz (yedek lastik) yol alıyor. LPG depolarının yedek lastik yuvasına yerleştirilmesi sebebiyle stepne açıkta kalıyor ve bagajı kullanılamayacak kadar küçültüyor. Bunun farkında olan firmalardan Alternatif Jant Sistemleri (AJS) ise bagajdan feda edilen çok küçük bir alan karşılığında stepnesiz yola çıkılmasının önüne geçiyor.
 
Hedef yedek lastiği olmayan markalar
 
Genel Koordinatör Mehmet Ali Tan, sadece LPG sistemi sebebiyle değil, fabrikada stepnesiz olarak üretilen araçlar da olduğunu belirterek, "Mini stepne isimli ürünümüz ile kullanım ve güvenlik risklerini bertaraf ediyoruz" dedi. Özellikle BMW, Mercedes Benz, Opel, Chevrolet, Volkswagen, Volvo gibi markaların araçlarını stepnesiz olarak satışa sunmasının ürüne olan ilgiyi oldukça artırdığını belirten Tan, "Bu pazar şu anda AJS'nin potansiyel hedef kitlesi. Buna ek olarak ülkemizde günlük LPG dönüşümü yapılıyor olması ve stepnesiz üretilen araçların satışlarının devam ediyor olması talebin artacağına işaret ediyor.
 
Kapasite yüzde 60 artacak
 
İlk  6 ayda 15 bin adetlik üretim kapasiteleriyle faaliyete başladıklarını söyleyen Tan, şöyle devam etti: "3 yıl içinde kapasiteyi yüzde 60 artırma planımız var. Tamamen öz sermayemizle 500 bin lirası Ar-Ge olmak üzere toplam 1.5 milyon lira yatırım yaptık. Bayilerimize tavsiye ettiğimiz satış fiyatı 200 lira. Aynı şekilde bu konuda da yeterli belgelerin tamamlanması için çalışıyoruz. Şu ana kadar 2 üretici firma ile irtibata geçmiş durumdayız. Yeterli belgeleri alıp üretim kapasitemizi artırdıktan sonra bazı üretici firmalara tedarikçi olmayı hedefliyoruz. İhracat için yeterlilik belgeleri müracaatı yaptık. Özellikle Avrupa ülkeleri olmak üzere 9 ülke için ihracat hedeflerimiz var. İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Bosna Hersek, İran gibi birçok ülkeden ürünümüz için talepler mevcut."
 
3 yeni proje yolda   
 
Yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Mehmet Ali Tan, "Hali hazırda Türkiye'de emsali bulunmayan 3 projemiz daha var. Sırası ile bunları 2 yıl içirişinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. 3 projenin de en önemli noktası tamamen yerli oluşu ve ülkemizde daha önce üretilmemiş olması" dedi. 
 
52 ilde satılıyor
 
Türkiye çapında şu an itibari ile toplam 52 ilde 95 aktif satış noktalarının bulunduğunu ifade eden Tan, "Ülke genelinde halen bayilik çalışmalarımız devam ediyor. Şu an itibari ile 11 çeşit ürünümüz var. Buna ek olarak 6 farklı ürün için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.