Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynanan Steaua Bükreş-Galatasaray maçı, 1-0 Steaua Bükreş'in üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nden elendi.


MAÇTAN DAKİKALAR

2.Dakikada Ayhan kaptırdığı topla ilerleyen Dayro'nun ortasını Galatasaray savunması uzaklaştırdı.


5.Dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest atışta Nonda'nın kafayla indirdiği topa Kewell çok sert vurdu top direkten ceza sahasına geri döndü.

8.Dakikada Lincoln'ün Bükreş ceza sahasının dışından çektiği sert şut farklı bir şekilde auta gitti.


14.Dakikada Lincoln'ün köşe atışında Nonda yükselerek kafaya vurdu, top üstten auta gitti.


23.Dakikada Bükreş sol kanattan çok tehlikeli geldi Galatasaray ceza sahasına ortalanan topa Nicolita çok sert vurdu top yandan auta gitti.

37.Dakikada Arda şık çalımlarla Bükreş ceza sahasına doğru girdi. Son anda savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.



İKİNCİ YARI


47.Dakikada Galatasaray savunmasını az adamla yakalayan Bükreş'te Dayro'nun çektiği sert şut üstten auta gitti.


49.Dakikada Linderoth'un sağ kanattan yaptığı ortaya Nonda kafayı vururken, top yandan auta gitti.


52.Dakikada Mehmet Topal'ın uzaklardan denediği şut girişimi sonuçsuz kaldı.


54.Dakikada Galatasaray kalesi çok büyük bir tehlike geçirdi. Sol kanattan yapılan ortaya Lovin kafayı vurdu. Top direkten ceza sahasına geri döndü.

GOL. 57.Dakikada Ofsayt kokan pozisyonda Nicolita topu Galatasaray ağlarına gönderdi.


75.Dakikada Arda sağ kanattan çok etkile geldi Genç oyuncu içeriye çok iyi bir top kesti ancak kimse topa dokunamadı.

STAD: Ghencea

HAKEMLER: Matteo Trefonilini **, Cristiano Copelli **, Simone Pirondin **

STEAUA BÜKREŞ: Zapata **, Goian **, Radoi ***, Petre ** (Baciu dk. 86 ?), Dayro Moreno **, Bernhardt ** (Stancu dk. 77 *), Toja ** (Ghionea dk. 65 *), Nesu **, Nicolita ***, Marin ***, Lovin **

YEDEKLER: Cernea, Neaga, Tiago Gomes, Kapetanos

TEKNİK DİREKTÖR: Marius Lacatuş

GALATASARAY: Aykut **, Linderoth * (Aydın dk 79 *), Servet **, Meira **, Hakan **, Arda **, Mehmet Topal **, Ayhan * (Ümit Karan dk. 60 **), Lincoln ** (Hasan Şaş dk. 70 **), Kewell **, Nonda **

YEDEKLER: De Sanctis, Barış, Emre Aşık, Volkan

TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe

GOLLER: Nicolita (dk. 57) (Steaua Bükreş)

SARI KARTLAR: Arda, Hasan Şaş, Ümit Karan (Galatasaray), Petre, Nicolita, Nesu (Steaua Bükreş)





MAÇTAN NOTLAR


Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Steaua Bükreş ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında, sakat olan Sabri'nin yerine sağlık sorunu giderilen Linderoth'a forma verdi. Geçtiğimiz sezonun büyük bir bölümünü sakat olarak geçiren ve bu sezon da hiç bir resmi ve hazırlık karşılaşmasında forma giymeyen İsveçli oyuncu Linderoth, ilk maçını Şampiyonlar Ligi'ne katılma vizesinin alınacağı Steaua Bükreş maçında oynadı.

Alman teknik adam, Denizlispor maçında Sabri'nin sakatlanmasının ardından sağ bek mevkine aldığı Barış'ı yedek bıraktı. Belindeki ağrıları geçen Hasan da yedek kulübesinde oturdu.

-TARAFTARLAR STADI DOLDURDU-

Galatasaray ile Steaua Bükreş arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasına büyük ilgi gösteren Rumen taraftarlar, stadın tamamını doldurdu.

Maçtan günlerce önce biletleri tüketen Steau Bükreş taraftarları, takımlarını ateşli şekilde destekledi. Karşılaşmayı 33 bine bine yakın Steaua Bükreş taraftarı seyretti. Taraftarlar coşkulu bir şekilde takımlarını desteklerken ellerindeki bayraklarla adeta şov yaptı.

-AZ SAYIDA GALATASARAY TARAFTARI-

Karşılaşmayı 500 kadar Galatasaray taraftarı izleyerek, takımlarını destekledi.

Takımlarına ayrılan bölümün büyük bölümünü dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar da takımlarına tezahürat yaptı. Ancak, maç öncesi Steaua Bükreş taraftarlarının coşkusu Galatasaraylı taraftarların sesinin statta duyulmasını engelledi. Sarı-kırmızılı taraftarlarla Steaua Bükreş taraftarları arasında geniş güvenlik boşlukları bırakıldı. Maçtan önce stada giren taraftarlar sıkı şekilde arandı.

-ŞEHİR MAÇA KİLİTLENDİ-

Maçın oynandığı Bükreş şehri, Galatasaray ile Steaua Bükreş arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasına adeta kilitlendi.

Şehirde adeta hayat dururken, ulusal ve yerel televizyon-radyo kanalları, tüm gün boyunca karşılaşma ile ilgili haberler verdi. Bükreş halkı gün boyu maçın başlamasını bekledi. Şehrin büyük bir bölümünün taraftarı olduğu Steaua Bükreşliler, Galatasaray'ı rahat yeneceklerini iddia ettiler.

Maçın oynanacağı bölgede trafik de kilitlenirken, şehir merkezinden stada gelmek saatler aldı.

-BÜKREŞ'TE PİRİM 150 BİN AVRO-

Bükreş'te yayınlanan gazeteler, Steau Bükreş Kulübü Başkanı Gigi Becali'nin, turun atlanması halinde oyuncularına 150'şer bin Avro pirim vereceğini duyurdular.

Gazeteler, Galatasaray'ın ise oyuncularına 30'ar bin dolar pirim vereceğini iddia etti.

-GALATASARAY STADA ERKEN GELDİ-

Galatasaraylı futbolcular maçtan 1 saat 45 dakika önce stada geldi. Stada gelir gelmez sahaya çıkan futbolcular, saha ortasına kadar gelirken, Rumen taraftarlarca protesto edildi.

Galatasaray, düz beyaz formasıyla sahada yer aldı.

-HAGİ MAÇA GELMEDİ-

Galatasaray ve Steaua Bükreş'in eski futbolcusu Georghe Hagi maçı izlemeye gelmedi.

İstanbul'daki ilk karşılaşmayı taraftarların arasında seyreden Hagi'nin İspanya'da olduğu için maça gelmediği öğrenildi.