Güzel şeyler uzun sürmez derler ya… İşte Türk televizyonculuğunda yine o ‘bitme ‘ anlarından birine şahit oluyoruz sanki...

Alacak-verecek meselesi yüzünden Show’dan ayrılan Acun Ilıcalı Star’la anlaştı ve hemen limanda bu kocaman gemiye yer açmak için diğer gemileri batırma faaliyeti başladı.

Star’ın kaliteli bir kanal olmak için doğru hamleleri yaptıktan sonra bir anda reyting’e meylederek Acun transferi yapması yeni sezonda bu kanalda çok fazla şeyi değiştirecektir.

Acun Ilıcalı’nın başarılı olduğu tartışılmaz ancak onun yapımcılık anlayışıyla, Show’un yayıncılık anlayışı tencere-kapak misali uyuyordu birbirine...

Oysa, “İşler Güçler” başta olmak üzere “Kült Türk Filmleri Kuşağı”, “Çıplak Gerçek”, “Behzat Ç”, “Bir Kadın Bir Erkek”, “Acayip Hikayeler” gibi farklı projelerle televizyonculuğa yeni bir soluk getiren Star’ın hepsini bir arada götürecek gücü var mı? Hiç sanmam…

Dün Star TV’nin Acun Ilıcalı’yı transfer etmesinin ardından Star TV ilk tasarruf olarak, cumartesi akşamları yayınlanan "İffet"i bitirme kararı aldığını yazdı gazeteler. Dizinin yapımcısı Gold Film bugün bir açıklama yayınlayarak bunu yalanladı, sadece günlerinin değiştiğini bildirdi ancak Star’a çalışan herkes bu dev transferden ziyadesiyle rahatsız.

Acun Ilıcalı’nın tamamen ele geçireceği Cumartesi, Pazar ve Pazartesi akşamları yayınlanan yapımların arkasındakilerin endişesi daha da büyük. Star TV’nin İffet olmasa bile bazı projeleri iptal etmesi bekleniyor. Akla hemen kötü çocuk “Behzat Ç.” geliyor. Acun içeri, Behzat dışarı!

Olan yaz dizilerine olacak gibi... Zaten yeni yayın dönemi için sözleşmesi olmayan, ortaya saçılmış yetim çocuklar gibi dolanan Star’ın yaz dizilerinde tam bir kıyım yaşanacaktır. "İbreti Ailem" ve "İşler Güçler" dışındaki yapımlara şans tanımıyorum.

Kaliteli projelerin kendisine yeni kanal bulması güç olmayacaktır ancak nereden bakarsanız bakın Acun Ilıcalı’nın Star’a olan transferi bir ‘kavimler göçü’ başlatacak. Star’ın Acun’un maliyetini üstlenebilmek için en tutmuş yapımlarını bile harcayabileceğini düşünüyorum. Sonuçta artık alacağı konusunda iyice hassaslaşmış bir yapımcıyla çalışacaklar. Üzmek olmaz… Televizyonculuk acımasız, vahşi bir arena… Umarım korktuğumuz başımıza gelmez. Yoksa ben mutlu, mesut Survivor izleyen bir adamım yani… İtirazım Acun’a değil fiyatına!

Peki ya Acun’suz Show TV ne yapacak? Bu kanalın son zamanları zaten pek parlak değildi ancak Acun Ilıcalı’nın reyting garantili programları ile iyi bir maskeleme yapıyorlardı. Ağır yazmış olmayayım ama Acun’suz bir Show TV’yi düşünürken orkestranın Titanic batarken çaldığına benzer nameler geliyor kulağıma…

medyaradar.com