Galatasaray'ın Ali Sami Yen arazisine karşılık TOKİ ile başlattığı Seyrantepe projesinde yeniden çekiç sesleri yükselmeye başladı. Dhabi Erentalu Alke İnşaat konsorsiyumunun işi zamanında bitirememesi üzerine çıkılan üçüncü ihalede işi üslenen Varyap-Uzunlar ortak girişim gurubu, çalışmaların başlamasını duyurmak için şantiyede basın toplantısı düzenledi.

YENİ SEZONA YETİŞECEK

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, 10 Eylül'de 179 milyon 661 bin 553 liralık bedelle üstlendikleri Seyrantepe Spor Kompleksi'ni 2010-2011 futbol sezonuna yetiştireceklerini savundu. Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun da, tesislerin zamanında yetişmesi için yaklaşık 1500 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi ise stadyumun projesinde yer alan açılır-kapanır çatının, projenin zamanında yetişmesi için 2011 yılına bırakıldığını, stadyumun bu sisteme uygun şekilde yapılacağını söyledi.

İnşaattan 24 saat canlı yayın

Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, Olimpiyat stadındaki gibi insanların kilometrelerce yürümemesi için karayolu bağlantısının da hazır olması gerektiğini kaydetti. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir ise, önceki ihale hasılat paylaşımı modeliyle yapıldığı için gecikmeden kaynaklanan bir ceza olmadığını ancak, son ihaleye göre gecikme durumunda her gün için binde 5 ceza ödeneceğini açıkladı. Stadın yapımının kamuoyunca yakından takip edilmesi nedeniyle inşaat alanına kamera sistemi kuruldu. İsteyen herkes, 7 gün 24 saat www.seyrantepesporkompleksi.com sitesinden inşaat sürecini takip edebilecek./yeni şafak