Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren İrlandalılar, St. Patrick Günü'nü kutladı. Düzenlenen geceden elde edilen gelir, Kuşadası Özürlüler Köyü'ne bağışlanacak.
Tüm dünyada olduğu gibi Kuşadası'nda da Saint Patrick'in anılması nedeniyle ev satın alarak Kuşadası'na yerleşen yabancı uyrukluların kurduğu Anglo Turkish Club tarafından "St. Patrick Günü" kutlaması gerçekleştirildi. Kuşadası Atınç Otel'de gerçekleştirilen St. Partrick Günü'ne yaşamlarını Kuşadası'nda sürdüren İrlandalıların yanı sıra, ev satın alarak Kuşadası'na yerleşen İngilizler, Hollandalılar ve Belçikalılar ile değişik ülke uyruğuna mensup yabancılar büyük ilgi gösterdi. Tüm davetlilerin 17
martta tüm dünyada yapılan kutlamalara paralel olarak yeşil renkli kıyafetler giyerek katıldığı gecede, yemekler yenildi ve canlı müzik eşliğinde dans edilerek, kutlama gerçekleştirildi. Tüm davetlilerin ücret ödeyerek katıldığı geceden elde edilecek gelirin Kuşadası Özürlüler Köyü'ne bağışlanması kararı alındı.
Kuşadası'ndaki St. Patrick Günü etkinliklerini düzenleyen Anglo Turkish Club Başkanı İngiliz uyruklu 61 yaşındaki Robin Wilkinson, "Biz Türkiye'de, Kuşadası'nda yaşamaktan çok mutluyuz. Türk insanı çok sıcak kanlı ve çok yardımsever. Bizler de ev satın alarak yerleştiğimiz Kuşadası'ndaki insanların bize karşı olan bu son derece olumlu davranışlarına ve tutumlarına karşılık vermek ve onlarla kaynaşmak için çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kulüp olarak bugüne kadar elde ettiğimiz tüm
etkinliklerinin gelirini Kuşadası Özürlüler Köyü'ne bağışlıyoruz. Bu gece düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören Saint Patrick Günü'nden kazanılan gelirin hepsini Kuşadası Özürlüler Köyü'ne bağışlayacağız" dedi.

ST. PATRICK GÜNÜ NEDİR?
17 mart Saint Patrick Günü (Saint Patrick's Day), Saint Patrick'i onurlandırmak için kutlanan bir İrlanda bayramıdır. Bugünün Amerika ve diğer dünya ülkelerinde de kutlanması İrlandalıların bütün dünya üzerindeki etkilerinin bir kanıtıdır. Amerika'da Saint Patrick Günü genelde yeşil renk giyinme ve eğlenme zamanıdır. Saint Patrick Günü'nün Amerika'da ilk kutlanışı 1737 yılında Boston, Massachusetts'de olmuştur. Söylenişe göre bu gün herkes İrlandalı sayılır. En büyüğü New York'ta düzenlenmek üzere 100'ün
üzerinde şehirde gösteriler düzenlenmektedir. Yeşil renk baharın, İrlanda'nın ve yoncanın rengi olduğu için Saint Patrick Günü'nün de sembolü olmuştur. Bu günde 3 yapraklı yonca bulmak, yeşil kıyafetler giymek ve "blarney stone" olarak bilinen taşı öpmenin uğur getirdiğine inanılmaktadır. Bugün yapılan ilginç olaylardan bazıları ise barlarda biraların yeşil renkte satılması ve nehirlerin yeşil boya ile boyanmasıdır.

SAINT PATRICK KİMDİR?
Saint Patrick gerçekte İrlandalı değildir. Doğum yeri tam olarak bilinmemesine rağmen tarihi kaynaklara göre MS 373 yılında ya İskoçya'da ya da Romalılar devrindeki İngiltere'de doğmuştur. M.S. 460 yılının 17 martında öldüğüne inanılır. Gerçek adı Maewyn Succat olarak bilinen Saint Patrick, Patrick ismini rahip olduktan sonra almıştır.