Aile otomobilleri genellikle performanstan ziyade, konfor, fonksiyonellik geniş iç hacim gibi avantajlar sunar. Ancak Mercedes- Benz, aracında hem performans arayan hem de ailesiyle vakit geçirmek isteyen babaları da unutmamış. Stuttgartlılar, 2009 başında tanıttığı E Serisi"nin T-Model adını verdiği station karoserlisine de AMG paketi ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. 525 HP güç üreten 6.3 lt"lik V8 motorun görev yaptığı araç, 0-100 km/ s hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlıyor. Aracın maksimum hızı ise elektronik olarak 250 km/ s"de sınırlandırılırken, 299 gr/km karbondioksit salınımı bulunuyor.

695 litre olan bagaj hacminin arka koltuklar yatırıldığında 1950 litreye çıktığı E 63 AMG T-Model"de, 7 kademeli AMG SPEEDSHIFT MCT şanzımana yer verilmiş. Yenilenen AMG Sürüş Kontrolü adı verilen elektronik sistemin ilk kez kullanıldığı E 63 AMG T-Model"de sportif süspansiyonlar elektronik olarak gücü ön akslara aktarıyorlar. C 63 AMG ve SL 63 AMG"de kullanılan yeni ESP sistemi sayesinde sürücüler elektronik yardımcıyı kapatabiliyorlar ya da sportif sürüş konumuna getirebiliyor. Mercedes-Benz E 63 AMG T-Model"in tasarımında sportif detaylar unutulmamış. AMG"ye özel akıllı aydınlatma sistemine sahip LED"ler hem farlarda hem de stoplarda yer alırken, sis farlarında da kullanılmış. Sağda ve solda ikişer egzoz çıkışına yer verilen aracın arka yolcu kabinine ve bagaja siyah cam film giydirilmiş.

İç mekanda, Mercedes-Benz"de görmeye alışık olduğumuz seviyede kaliteli malzemelere yer verilmiş. Sportif koltuklar, karbon-fi ber malzemeler, alüminyum pedallar gibi detaylar araca sportif bir hava katarken, standart olarak sunulan deri koltuklara farklı renk seçenekleri de eklenmiş. Güvenlik ekipmanları ise sedan E 63"te gördüğümüz donanımlardan farklı değil. Baş ve boyun koruma sistemi Neck-Pro, gece görüş asistanı, hız limit asistanı, 7 havayastığı gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. 2010"un ilk aylarında Almanya"da piyasaya çıkması beklenen E 63 AMG T-Model"in Almanya fiyatının 110.000 Euro civarında olması bekleniyor./sabah