MHK Başkanlığı'ndan dün istifa eden Yusuf Namoğlu, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte Namoğlu'nun sözleri:

İstifa dilekçem hazır. Hakem atamalarımızı yaptık ve buradan sonra dilekçemi TFF'ye ileteceğim. Devre arasında arkadaşlarımızla konuştuk ve istifa kararı aldık. Değerlendirmeler sonucunda son damlayı taşıran olay VAR'a gidilip yanlış karar verilmesi oldu. Galatasaray-Trabzonspor maçında VAR'a bakıp yanlış karar verme olayı bizim hazmedemeyeceğimiz olaylardan.

"FEDERASYONDAN HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ"

Bizim kurulda olan arkadaşlar dört dörtlük dürüst arkadaşlar. Ben de hayatım boyunca hep adaleti ve doğruyu ön plana alan biriyim. İnsan olarak bir hata yaptım ama bilinçli olarak hiçbir takıma öncelik tanımadım. Hep adaletle bir şekilde görev vermeye çalıştım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bir noktaya geldik ve ayrılmamız gerekti. Pazartesi günü değerlendirdik ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e istifamı ilettim. Federasyondan herhangi bir talep gelmedi. Bu noktada kulüplerin bazılarının da bu yönde bir isteği vardı ve artık ismimiz yıpranmaya başlamıştı. Kazandığımız ismin erimeye başladığını hissettik. Hayatımda hiçbir zaman koltuk uğruna çabalamadım. Gerektiğinde de insanların koltuğu bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Devam etmenin doğru olmadığına karar verdik. Kendi isteğimizle arkadaşlarımızla beraber devam etmeme kararı aldık. Tek taraflı bir şekilde bıraktım. Bu hafta yapılacak olan hakem atamalarının bizim yapmamız istendi ve dolayısıyla atamaları yaptık ve istifamı dün veremediğim için atamalardan sonra verdim.

"VAR'IN TEK AMACI SAHADA ADALETİN DAHA FAZLA OLMASI"

Bu sistemin amacı hakemlerin gördüklerinin dışında, pozisyonları VAR'dan da izleyerek karar vermesiydi. Sahada adaletin daha fazla olması adına bu sistem getirildi ancak henüz tam oturmuş değil.

"BAZI HAKEM ARKADAŞLAR VAR'A BAKMALARINA RAĞMEN..."

Bazı hakem arkadaşlar ekrana bakmalarına rağmen yanlış kararlara devam ettiler. Bu arkadaşları tabi ki dinlendirme kararı aldık.

Ümit Öztürk, Galatasaray - Trabzonspor maçındaki pozisyonu sorduğumda, "Ben öyle yorumladım" diyor"

X, Y, Z takıma dönük bir şey yok. Böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Atamaları objektif bir şekilde yapıyoruz. Hakem arkadaşlar hata yapıyorlar, o ayrı bir olay.