Lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk yarıyı 29 puanla üçüncü sırada  tamamlayan Yeni Malatyaspor, bu puanların 12'sini deplasmanda kazandı.
 
İlk yarı oynadığı 9 dış saha maçında 3'er galibiyet, beraberlik ve  mağlubiyet yaşayan sarı-siyahlılar, bu performansını ligin ikinci devresine  taşıyamadı.
 
Kötü başlangıç yaptığı ikinci yarıda şimdiye kadar 6 deplasman maçına  çıkan Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor,  Galatasaray ve Trabzonspor'a mağlup olurken sadece Atiker Konyaspor karşısında  bir puan alabildi.
 
 Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 yenen ve 3  haftalık galibiyet hasretini sona erdiren Evkur Yeni Malatyaspor, 31. haftada  deplasmanda karşılaşacağı Akhisarspor'u mağlup ederek dış sahadaki galibiyet  hasretini noktalamayı istiyor.
 
Erdal Gündüz: "Hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirmek"
 
Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, 3 hafta süren galibiyet hasretini Kasımpaşa  karşısında sonlandırdıklarını hatırlattı.
 
Ligin ikinci yarısına iyi başlayamadıklarını ancak 41 puan  topladıklarını anımsatan Gündüz, "Biz kötü derken ilk yarıya kıyasla böyle  konuşuyoruz. Şu an 41 puanla 7. sıradayız, bu da gerçekten büyük bir başarı.  Hedefimiz kalan 4 maçımızı da kayıpsız atlatarak ligi ilk 5 içinde bitirmek. Bunu  başarabilecek futbolculara ve teknik kadroya sahibiz." değerlendirmesinde  bulundu.
 
"Yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz"
 
Gündüz, ikinci yarıda deplasman karşılaşmalarında 3 puan  alamadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:
 
"İlk yarıda topladığımız 29 puanın 12'sini deplasmanda kazandık.  İkinci yarı ise gerçekten bir şanssızlık yaşıyoruz ve 6 maçtır kazanamadık.  Kasımpaşa karşısında aldığımız galibiyetin moral ve motivasyonuyla inşallah bunu  kıracağız. Akhisarspor karşısında deplasmanda galip gelerek hem şanssızlığımızı  üzerimizden atıp hem de ligdeki yerimizi tam anlamıyla sağlamlaştırmak  istiyoruz."
 
Teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasından sonra şu an  takımın başında sportif direktör Ali Ravcı'nın olduğunu hatırlatan Gündüz, "Ali  hocamız iyi bir performans gösterdi, oyuncularımız da sahada görev bilinciyle  hareket ederek Kasımpaşa maçında galibiyeti aldı. Unutulmamalıdır ki biz eski  teknik direktörümüz Erol Bulut ile de dostane şekilde ayrıldık. Hocamız  takımımıza çok şey katmıştır ve bu, inkar edilemez. Erol hocamıza bundan sonraki  teknik direktörlük yaşamında da başarılar diliyorum. İlk deneyimi takımımızda  olduğu için onun her başarısı bizi ayrıca gururlandıracaktır." ifadelerini  kullandı.