Celal Umut Eren / Skorer - Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, rakiplerinin oyun tarzına vurgu yaptı. Yanal, savunmayı iyi yapan bir takıma karşı oynadıklarını belirterek "Konyaspor'un iyi savunma yaptığını biliyorduk. Bunun için de kenarlardan oyunu hızlı oynayıp, ceza sahasında topla buluşturup, bu geçişlerle rakibi bozacağız diye düşündük. Her düşündüğünüz olmuyor. Takımın 40'a yakın orta yaptığı ve pozisyonlarda sonuç alamadığı oyun berabere bitti. Bu üretkenliğin daha iyi olması için çabalıyoruz. Gergin ve stresle beceri de bozuluyor. 
 
"Orta açmak hep doğru değil"
 
Uzaktan şut, oyunu kenarlarda daha çok delerek gitmek gerekiyordu. Orta açmak hep doğru değil, oyuncularla buluşturmak önemli. Kazanabileceğimiz oyunda puanları paylaştık. Rakip savunmasıyla 1 puan aldı" dedi.
 
Oyun şekline ve Dirar'ın rolünü kaydeden tecrübeli teknik adam, "Dirar gol pası verdi. Dirar'ı da uzun süre böyle kullanmayı düşünüyoruz. Kart cezalıları ve performans eksikleri çok olduğunda Dirar'ı kullanacağız. Dirar iyiydi. 
Geriden çıkacak oyuncularla destek aradık. Böyle gol de bulduk. Bir forvetle statik kaldık, hareketlendirmeliydik. Oyuna aldığımız 2 oyuncu, değiştirebilirdi oyunu. Ayew'i daha önce alabilirdik. Takımı da zaten yarı sahaya yerleştirdik, sağdan soldan geldik. Konyaspor'un golleri böyle hep. Aykut hocanın oyununa yatkın takım zaten rakip" ifadelerini kullandı.
 
"Umutlarım tükenmeyecek"
 
Küme düşme polemiğini hiç düşünmediğini anlatan Ersun Yanal, iddialı konuştu: "Gelecek adına, oyundan da performansımızdan da şüphesi olmasın kimsenin. Adil bir ortamda oyunun oynanması adına umutlarım tükenmeyecek. Sadece futbolun konuşulduğu bir ortam düşündüğümüz şey. Geçtiğimiz dönemde hak ederek kazandığımız oyunlar oynadık. Oyun gücüne sahip olmaya çalıştık. Fenerbahçe'nin en ufak bir problemi olmayacaktır. Ben asla böyle bir şeyi düşünmem. Fenerbahçe bu sıkıntıları geçecek."
 
'Slimani iyi niyetli'
 
Islam Slimani konusunda da açıklamalar yapan Ersun Yanal, oyuncusuna güvendiğini ifade ederek, "Her şey üst üste geliyor. En ufak bir hata göze batıyor. Slimani'nin arzusundan, isteğinden şüphe etmiyorum. Bazen çok şey yapmak istediğinde de olmuyor. En iyisini yapmak zorundayız. Biz de bu konu hakkında düşünüyoruz" dedi.