¦ BÜYÜKŞEHİR Belediye Erzurumspor Genel Sekreteri Ünsal Kıraç, GÜNEŞ'e konuştu… Video Yardımcı Hakem Sistemi'yle ilgili düşüncelerini dile getiren Kıraç, VAR'ın futbola bir fayda getirmediğini söyledi. Kıraç, Futbolda bir yenilik olsun da hiç kimsenin hakkı yenmesin ve adalet tecelli etsin diye VAR sistemi devreye konuldu. Ancak bu amaca yönelik tahsis edilen VAR sistemi takımları ne kadar doğru sonuçlara götürüyor, şu anda tartışma konusu. VAR‘dan şu ana kadar memnun değiliz dedi.

VAR'DAN KİMLER NEDEN MEMNUN DEĞİL?

Hakemlerimizin kendi yetkileri bazen VAR sistemi tarafından yok edildiğinde, bazen de VAR sistemiyle var edildiğinde kendilerinin hüküm vereceği konular ellerinden alındığı için bundan memnun değiller. Şahsi fikrim ve kanaatim şudur ki; şu anda VAR‘dan mağdur olanlar ve memnun olanlar vardır. Ama genel kanaat ülkemizdeki futbolu engelleme noktasında bir süreci geliştirdi. Zira Rizespor maçında bu mağduriyeti yaşadık. Biz Erzurumspor olarak VAR‘dan hiçbir şekilde memnun değiliz. Nedenine gelince, Akhisar maçında, Rize maçında nizami gol hakem tarafından iptal edildi. Konya ve Kasımpaşa maçlarında da canımız yandı. Rizespor maçı belki de ligin alt sıralarını ligin kaderini değiştirecek bir müsabakaydı. O maça FIFA kokartlı bir hakem verilmedi.

MAÇINIZI FIFA KOKARTLI HAKEM YÖNETSİN DİYE BİR TALEBİNİZ OLDU MU?

Herhangi bir girişimiz olmadı ancak fazla müsabaka yönetmemiş performansı iyi olmayan şaibesi olan bir hakemi neden görevlendirdiniz diye bunu TFF toplasında da dile getirdik. Aldığımız cevap şu ‘FIFA kokartlı hakemlerimizden filan kişi yurt dışındaydı, filan kişi cezalıydı elimizde bu hakem vardı ondan bu hakemi gönderdik‘ diye cevap verdiler. Böyle bir bahaneye sığınmak spor adına fevkalade bir yanılgıdır. Ben işin altında farklı şeylerin olduğunu düşünüyorum. İnşallah onlar da bunun farkına varıp böyle hataları bir daha yapmazlar.

SİZCE ART NİYET Mİ VAR? AMAÇ ERZURUMSPOR‘U DÜŞÜRMEK Mİ?

Bu güne kadar bizi hakkıyla yenen bir takım yok. Ya 1-0 kaybetmişizdir ya 1-1 ya en fazla 2-1'lik bir mağlubiyetimiz vardır. O maçlarda mutlaka ya hakem hatası vardır, ya da farklı bir uygulama durumdan dolayı müsabakanın sonucu o hale gelmiştir. Benim özellikle bu saydığım maçlarda kesinlikle iyi niyet aramam mümkün değil. Ama Erzurumspor'u kimse düşüremeyecek. Onu söyleyenler hayal kuruyor. Onların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

VEBALDEN KURTULAMAZLAR

Burada bizim takımımızın hakkını üst kurullarımız, spordan sorumlu olan kurullar, mutlaka yerine getirmeliler, araştırmalılar ve yapılan haksızlıkları görerek bu haksızlıkları ortadan kaldırmalılar. Aksi halde Anadolu‘nun vebalinden kurtulamazlar. Futbol seyir zevki olan bütün kitleleri arkasından koşturan bir spor dalıdır. İsterim ki Türkiye‘nin dört bölgesine her tarafında futbol yaygınlaşsın. Mesela Erzurum, Van, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş bunların Süper Lig'de takımları olması gerekiyor

HİÇ BİR HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Yazık oluyor. Hakemlerimiz, idarecilerimiz bunu görmek zorunda. O düdüğün ucunda Erzurum'un kaderiyle oynanması gerekiyor. Dolayısıyla bizim canımız acıdı. Bu uygulamalardan fevkalade muzdaribiz. Bundan böyle hiçbir haksızlığa Erzurumlular olarak boyun eğmeyeceğiz bunu herkes bilsin. Erzurumspor doğunun kalesi olacak.

SAHA İÇİNE SİZCE ETKİSİ NEDİR ?

VAR'la futbolu oynatmıyorlar, futbol oynanamıyor. Dolayısıyla da futbolun o seyir zevki devamlılığı ve insanlara vereceği o spor memnuniyeti tamamen ortadan kaldırılmış oluyor. VAR ama şu an yok ‘‘ha VAR ha yok‘‘ dolayısıyla bu tutumu bir an önce ortadan kaldırmak lazım