Nantes'tan Cardiff'e transfer olan Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın Manş Denizi üzerinden kaybolmasının ardından umutlar tükeniyor. Sala, geçtiğimiz gün Nantes'tan takım arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra İngiltere'ye doğru yola çıktı. Emiliano Sala'nın da içinde bulunduğu uçak, havalandıktan bir süre sonra Manş Denizi üzerinde ortadan kayboldu.

"BABA ÇOK KORKUYORUM"

Arjantin basını, Emiliano Sala'nın arkadaşlarına gönderdiği ses kaydını yayınladı. Kayıtlarda Sala'nın, "Selam millet, nasılsınız? Millet ben öldüm. Nantes'deydim ve burada işlerim vardı, işler asla bitmiyor. Asla bitmiyor. Asla. Düşecekmiş gibi görünen bir uçaktayım ve Cardiff'e gidiyorum, çılgınlık. Yarın başlamış olacağız, öğleden sonra yeni takımımdaki çocuklarla antrenmana başlayacağız. Bakalım neler olacak. Kardeşlerim sizler nasılsınız? İyi misiniz? 1.5 saat içinde benden haber alamazsanız, beni arayacak birini gönderecekler mi bilmiyorum çünkü beni bulamazlarsa biliyorsunuz. Baba, çok korkuyorum" dediği duyuluyor.

Yeni bilgilere göre Sala, geçtiğimiz hafta sonıu aynı uçakla Cardiff'ten Fransa'ya uçtu ve uçağın pek de güvenli olmadığına dair endişelerini dile getirdi. Geçtiğimiz pazartesi günü yerel saatle 20:30 sularında uçağa binen Sala, arkadaşlarına uçakta tuhaf sesler duyduğunu söyledi.

POLİS: HAYATTA KALMA ŞANSLAR AZ

Öte yandan polis, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın da içinde olduğu kayıp uçakla ilgili arama çalışmasını askıya alırken, uçağın yolcularının hayatta kalma şansının az olduğunu açıkladı.

Guernsey polis teşkilatından yapılan açıklamada, Sala'nın da içinde bulunduğu kayıp uçakla ilgili aramanın durdurulduğunu, arama faaliyetine gün doğumunda yeniden başlanacağı bildirildi.

"Channel Adaları, İngiltere ve Fransa'nın katılımıyla yapılan 15 saatlik aramada suda bazı nesnelere rastlandı." ifadesi kullanılan açıklamada, "Bunların herhangi birinin kayıp uçağa ait olduğunu teyit edemiyoruz. Yolculara ait hiçbir iz bulamadık. Suya iniş yapmışlarsa hayatta kalma şansları bu aşamada maalesef çok az." değerlendirmesinde bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City'nin üç gün önce transfer ettiği Arjantinli santrafor Emiliano Sala'nın da bulunduğu uçaktan haber alınamıyor.

Önceki gece Fransa'nın Nantes şehrinden Galler'in başkenti Cardiff'e hareket eden Piper Malibu marka jet ile irtibat, Manş Denizi'nde bulunan Guernsey Adası yakınlarında kesildi.

3 GÜN ÖNCE CARDIFF CITY'E TRANSFER OLMUŞ, KULÜB REKORU KIRILMIŞTI

İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City, Fransa'nın Nantes takımından Arjantinli forvet Emiliano Sala'yı olaydan 3 gün önce kadrosuna katmıştı.

Cardiff City Kulübü, 28 yaşındaki Sala ile 2022 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurmuştu. Transferin, kulübün bonservis rekoru kırılarak gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

İngiltere basınında, Cardiff City'nin Sala'nın transferi için 15 milyon sterlin ödeyeceği öne sürüldü. Bu sezon Nantes formasıyla 21 resmi maça çıkan Sala, 13 gol attı.

EN SON BU FOTOĞRAFI PAYLAŞMIŞTI

TRT Spor Müdürü ve Gaste24 yazarı Fırat Günayer ise üzücü bir detayı paylaştı. Fırat Günayer, sosyal medya hesabından "Cardiff'e transfer olan Emiliano Sala, dün son kez Nantes taraftarını selamlamak ve takım arkadaşlarıyla vedalaşmak için Fransa'ya gelmiş.. Dönüşte de uçak radardan kaybolmuş.. Bu fotoyu da dün soyunma odasından paylaşmış Çok üzücü..." diye yazdı.