Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray'da maça attığı golle yeni transfer Mostafa Mohamed damga vurdu.

Sarı-kırmızılıların devre arasında Zamalek'ten kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ettiği Mohamed için sözleşme detayları ise oldukça ilginç. Genç forvet sezon sonuna kadar Galatasaray'dan sadece 400 bin dolar alacak.

MISIR BASININDA GÜNDEM OLDU!

Öte yandan Mostafa Mohamed'in Fenerbahçe derbisindeki performansı ülkesi Mısır'da da gündem oldu. Mısır basını golcü oyuncuyu manşetlere taşırken, "İlk derbisinde golünü attı", "Galatasaray'ı liderliğe taşıdı", "İstanbul'da Mostafa Mohamed'in gecesi" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Sarı-kırmızılıların yıldız forvetinin ayrıca ülkesinde bir de lakabı var. Mostafa Mohamed'e Mısır'da 'Debbabe' deniliyor. Kelime anlamını Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz 'Tank' olarak açıklamıştı.

"SALAH'TAN 3 BİN KAT, MESSI'DEN 20 KAT DAHA İYİ''

Zamalek'in eski futbolcularından Khaled El-Ghandour, derbiyi OnSports'ta değerlendirirken ''Mostafa Mohamed kafa vuruşlarında Salah'tan 3 bin kat, Messi'den 20 kat, Mbappe'den ise 500 kat daha iyi.'' sözlerini kullandı.

''DÜNYADA BÖYLE FORVETLER ÇOK AZALDI''

Öte yandan Mısır'ın dünyaca ünlü eski futbolcularından Mido da Galatasaray'ın yeni forveti hakkında övgü dolu sözler kullandı.
Mido, Galatasaray'a derbi galibiyetini getiren Mohamed hakkında ''Dünya futbolunda Mostafa Mohamed tarzı forvetler çok azaldı. Onun gibi yetenekleri olan futbolcu sayısı çok az.'' dedi.

MOSTAFA MOHAMED KİMDİR?

23 yaşındaki Mısırlı Mostafa Mohamed, 28 Kasım 1997 tarihinde Kahire'de doğdu. Futbol kariyerine 13 yaşındayken Dina Farms takımıyla başladı. Ayak çapraz bağlarındaki sorundan dolayı kariyerine bir müddet ara veren futbolcu, 2018-2019 sezonunda El-Ceyş (Ordu) takımında transfer oldu. Burada gösterdiği 29 maçta 12 gollük performansla Zamalek'in dikkatini çekmişti.

4 MİLYON DOLAR SATIN ALMA OPSİYONU VAR!

Galatasaray'ın devre arası Fatih Terim'in talimatıyla kadrosuna kattığı Mohamed'in sözleşme detayları ise oldukça makul gibi görünüyor. 2 milyon dolar karşılığında 1,5 yıl kiralanan oyuncunun sözleşmesinde ayrıca 4 milyon Dolar'lık satın alma opsiyonu da bulunuyor. Mısırlı golcü sezon sonuna kadar ise Galatasaray'dan 400 bin Dolar kazanacak. Gelecek sezonun tamamı için ise 750 bin dolar ödenecek.