Turnuvanın açılışında Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, YKK Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Özbelge, Kulübümüz Genel Müdürü Tuncel Aydın, Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk, İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir ile kulüp çalışanları ve yarış camiasından isimler yer aldı.

4 grupta 16 takımın şampiyonluk mücadelesi vereceği turnuvanın açılış maçında; geçen senenin şampiyonu Yarışçılık Müdürlüğü, bu sene ilk kez turnuvaya katılan Komiserler Kurulu ile saat 19.00'da karşılaştı. Maç öncesinde favori gösterilen Yarışçılık Müdürlüğü karşılaşma boyunca rakibi karşısında tutuk gözüktü. Komiserler Kurulu ise 5 gol atan Yüksel Maviş'in yıldızlaştığı maçta rakibini 8-3 geçerek turnuvada adından sıkça bahsettireceğini gösterdi.

Günün ikinci karşılaşmasında saat 20.00'de Basın ile Güvenlik Müdürlüğü karşı karşıya geldi. Geçen sene ilki yapılan turnuvaya hazırlıksız katılan Basın Müdürlüğü kadrosuna Hürriyet Gazetesi'nde görev yapan Galatasaray'lı eski milli futbolcu Hakan Ünsal ile Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Er'li takviyesiyle çıktığı karşılaşmada sonuca kolay ulaştı. 10-4 skorla biten galibiyet aynı zamanda Basın, turnuvalardaki ilk galibiyeti olarak kayıtlara geçti. Önümüzdeki maçlarda bu karşılaşmada yer almayan yine milli oyunculardan Bekir Ozan Has ve diğer sürpriz isimlerin de katılımıyla ismini şampiyon olabilecek takımlar arasında görebiliriz.

3 hafta boyunca Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlenecek turnuva da grup karşılaşmaları 4 Ekim Perşembe günü sona erecek. Yarım saatten iki devre olarak oynanan karşılaşmalarda, grup maçlarının ardından ilk iki sırada yer alacak takımlar (A-B) ile (C-D) çapraz olarak çeyrek finalde 8-9 Ekim tarihlerinde karşılaşacak.

Turnuvada yarı final maçları 15 Ekim günü, şampiyonu belirleyecek final maçı ise 18 Ekim günü oynanacak.