Trabzonspor Fenerbahçe maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? Her iki köklü kulübün taraftarı bu soruya yanıt arıyor. Ligin 10. sırasında yer alan Trabzonspor son aldığı ağır mağlubiyet sonrası güçlü rakibini yenip moral ve motivasyon sağlamak isterken Fenerbahçe ise son aldığı galibiyetleri seriye bağlamanın peşinde...

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

Trabzonspor Fenerbahçe maçı 25 Kasım Pazar akşamı saat 19.00'da Medical Park Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1 kanalından yayınlanacak.

FENERBAHÇE'DEN CİMBOM TAKTİĞİ

Fenerbahçe'de zorlu Trabzonspor maçı öncesinde teknik direktör Erwin Koeman'ın kafasındaki taktik yavaş yavaş şekilleniyor. Hollandalı teknik adam, pazar akşamı 2-2 sona eren Galatasaray derbisindeki taktikle sahaya çıkacak. Koeman, önce rakibin hamlesini görecek, ardından kendi hamlesini yaparak kazanmaya çalışacak. Saha ve seyirci avantajının rakibe coşku katacağını hesap eden Koeman, ekibiyle yaptığı değerlendirmede yaşanabilecekleri özetledi:

YARDIMLAŞMAYI ÜST SEVİYEDE TUTMAK ŞART

"Sahaya coşku ile çıkacaklar. Hızlı başlayıp bir an önce skoru bularak üzerimizde baskı kurmak isteyecekler. Maçın başında buna izin verebiliriz. Daha sonra ise onların oyundan düşmesini bekleyip biz hamlemizi yapacağız" ifadelerini kullanan Koeman, maçın başında rakibin baskısına sert reaksiyon vermeleri gerektiğinin de altını çizdi: "Bu dakikalarda taraftarı arkalarına alıp bizi zorlayacaklar. Takım olarak yardımlaşmayı üst seviyede tutarsak, bu baskıyı bitiririz. Tribünler oyundan düştüğünde ise kendi futbolumuzu oynayacağız. İşte o zaman tüm kozlar elimizde olacak."

G.SARAY MAÇINI EZBERLEDİ

Fenerbahçe teknik heyeti, Trabzonspor'u analiz ederken özellikle Galatasaray karşısında aldıkları 4-0'lık galibiyetin üzerinde durdu. Bu maçta Galatasaray'ın yaptığı hatalar tek tek not edilirken futbolculara bilgilendirme yapılacağı, neler yapılmaması gerektiği konusunda Galatasaray derbisinin örnek gösterileceği bildirildi.

GENİŞ ALAN BIRAKMAYIN!

Hollandalı çalıştırıcı Erwin Koeman, stratejisini ise "Rakibe geniş alan bırakmama" olarak belirledi. Hollandalı teknik adam, Trabzonspor'un ön alanda hızlı oyunculara sahip olduğunu, geniş alan bulmaları halinde skora rahatlıkla gideceklerini ifade etti ve talebelerinden buna kesinlikle izin vermemelerini istedi.

TRABZONSPOR İÇ SAHA KOZUNU KULLANACAK

Süper Lig'de geride kalan 12 hafta itibariyle 4'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti bulunan Trabzonspor, en çok puanı evinde oynadığı karşılaşmalarda topladı. Dış sahada oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 13 puan kaybeden bordo-mavililer, iç sahada ise 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti ve sadece 1 kez yenildi. Trabzonspor buna karşılık evinde 11 puan toplarken, 7 puan kaybı yaşadı. İç sahada toplanan puanlara göre bordo-mavililer sıralamada 7'nci sırada bulunurken, dış sahada topladığı 5 puanla 11'inci sırada yer aldı.

EVİNDE ÇOK ATIP, AZ YİYOR

Trabzonspor 12 haftalık bölümde attığı ve yediği gol bakımından da iç sahada daha başarılı bir performans ortaya koydu. Evinde oynadığı 6 maçta 13 gol atıp kalesinde 6 gol gören bordo-mavililer, dış sahada 6 maçta attığı 6 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü. Trabzonspor toplamda ligde bu sezon attığı 19 golün 13'ünü evinde kaydederken, kalesinde gördüğü 18 golün 12'sini ise deplasmanda yedi. Deplasmana göre iç sahada bu sezon daha başarılı bir performans sergileyen bordo-mavililer, Süper Lig'in 13'üncü haftasında pazar günü sahasında ağırlayacağı Fenerbahçe karşısında da iç saha avantajını kullanarak zorlu mücadeleyi kayıpsız geçmeyi planlıyor.