Eski İtalya milli takımı kalecisi Francesco Toldo ile Inter‘den takım arkadaşı Emre Belözoğlu tam 14 yıl sonra ilk kez İstanbul‘da bir araya geldi.

Etiler‘deki keyifli buluşmada, iki eski takım arkadaşı AA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

İlk kez geldiği Türkiye‘nin kendisi için yeni bir ülke olduğunu belirterek sözlerine başlayan Toldo, Emre Belözoğlu ile yıllar sonra buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Emre Belözoğlu‘nun hiç yaşlanmadığını belirterek sözlerine başlayan Toldo, ‘Görüyorsunuz zaman benim için geçmiş Emre aynı. Hiç yaşlanmıyor. 15 sene önce nasılsa hala aynı. 20 sene önce de belki 38 yaşındaydı. Bizi kandırıyordu. Onun için zaman geçmiyor. Her zaman böyle genç, çocuksu suratı vardı. Hala onu koruyor. Emre, İtalya‘da çok seviliyor, çünkü her zaman dürüsttü ve hep gözüktüğü gibiydi. Ama baraj kurdururken Emre ile Okan‘ı yan yana koyamıyordum, ancak birinin diğerinin üstüne çıkması gerekti. (gülerek) İkisi için de şunu söyleyebilirim, çok hızlıydılar ve çok teknik oyunculardı. Tam bir Serie A oyuncularıydı. Türkiye‘yi temsil ediyorlardı. Hakem maçı bitirdiğinde dahi koşuyordu, durmuyordu. Emre‘yi geçen gün izledim hala koşuyor.‘ ifadelerini kullandı.

‘17 yıl sonra geldim, Emre‘ye o gün için teşekkür ediyorum‘

Toldo, kariyerindeki tek golü kendisine Emre Belözoğlu‘nun attırdığını ve o anın kendisi için çok özel olduğunu belirtti. 2002-2003 sezonunda Pierluigi Collina‘nın düdük çaldığı maçta, Juventus‘a karşı oynadıkları mücadelenin uzatma dakikalarına 1-0 geride girdiklerini kaydeden eski İtalyan kaleci, o anı şöyle anlattı:

‘Maçın 95. dakikası, son 20 saniye, son korner. Normalde kalecileri beklemezler. Ben korneri kullanacak Emre‘ye ‘Bekle‘ diyerek kalemden Juventus ceza sahasına koşuyordum. Emre bekledi, ortaladı ve o gol oldu. Benim için de hatırladığım en güzel anılardan bir tanesiydi. 17 yıl sonra geldim, Emre‘ye o gün için teşekkür ediyorum.‘

‘Emre‘ye çok vurdular. Bu kadar olmaz‘

Spor Toto Süper Lig‘de şampiyonluğu yakından ilgilendiren Beşiktaş-Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmalarını tribünden izlediğini aktaran Francesco Toldo, ‘Başakşehir için çok zor bir maç oldu. Sıralamaya bakınca, hala Başakşehir için işler iyi. Beşiktaş bu maça çok ekstra hazırlanmıştı, kazanmak için çok isteklilerdi. O yüzden Başakşehir için zor bir maç oldu. Emre‘nin üstüne de çok oynadılar. Emre‘ye çok vurdular. Bu kadar olmaz. Emre, hakemlerin koruması gereken futbolculardan bir tanesi. Benim için Türk futbolunun bir sembolü. Bakın hala 19 gösteriyor.‘ diye konuştu.

Toldo‘nun şampiyonluk favorisi

Toldo, ‘İzlediğiniz maçlardan sonra şampiyonluk favorisi olarak hangi takımı görüyorsunuz?‘ sorusuna ise, ‘Şampiyonluk için ağır basan takımı söylemek çok zor. Başakşehir‘in 5 puanlık avantajı olduğu ortada ama baskıyı kaldırması gerekiyor. Ne yapacakları kendilerine bağlı. Galatasaray‘ı da izledim, Galatasaray da istiyor. Fenerbahçe‘ye karşı iyiydiler. Galatasaray‘ın da tüm maçlarını kazanması ve rakibinin puan kaybını beklemesi gerekiyor tabii ki.‘ yanıtını verdi.

‘Muslera‘yı kendini daha geliştirmiş gördüm‘

Efsane İtalyan kaleci, hafta sonunda Süper Lig‘de izlediği maçlardaki kaleci performanslarıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmede bulundu: