Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı elde ettiği 2-0'lık galibiyette başrolü orta sahalar oynadı. Teknik direktörler Fatih Terim ve Şenol Güneş, planlarını orta sahadaki başarıya göre kurguladı, kazanan Terim'in takımı oldu.

Sarı-kırmızılı teknik adam, 90 dakika boyunca orta sahada birçok kurgu uyguladı, hepsinden sonuç almayı başardı. Beşiktaş'ın Necip, Dorukhan ve Atiba'dan kurduğu özel üçlüsüne karşı Terim dakika dakika hamleler yaptı, Fernando-Donk-Belhanda üçlüsüyle amacına ulaştı.

1 gol 1 asistle yıldızlaşan Fernando da maçın adamı olarak kürsüye çıktı. İşte Fatih Terim'in an be an kurguladığı orta saha planı:

-1-44. dakikalar: Galatasaray'da Donk, klasik 6 numara olarak maça başladı. Fernando ve Belhanda 8 numarada durup, çift yönlü orta saha rolünü aldı.

44. dakikada gelen gole kadar orta saha dinamik bir görüntüdeydi. 44'te hızlı kullanılan taçta önce Belhanda dokundu daha sonra Fernando kale önünde Onyekuru'ya asist yaptı.

-44-54. dakikalar: 1-0'ı bulan sarı-kırmızılılarda Fernando-Donk ikilisi 6 numarayı aldı. Çift ön libero gibi bir görüntüyle Beşiktaş'ın olası baskı hamlesinin bertaraf edilmesi amaçlandı. Nitekim yine taçtan hızlı başlayan Aslan'da Donk başlattı, Fernando ileriye iyi fırlayıp, golünü attı.

- 54-80. dakikalar: Skor üstünlüğünü alan ancak temkini elden bırakmayan Fatih Terim, Donk'u yine 6 numarada sabit tuttu, Fernando'yu 8 numaraya kaydırıp, çift taraflı rolü verdi. Olası rakip savunma boşlukları için de Belhanda 10 numara oldu.

- 80-90. dakikalar: Son dakikalarda Donk'un çıkmasıyla Fernando 6 numaraya kaydı. Selçuk, 8 numara rolünü devam ettirip, Belhanda 10 numarada kalmaya ve atak aramaya devam etti.

(Milliyet)