Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile birlikte ülkemizi temsil edecek olan Galatasaray, gruptaki ilk maçında Lazio ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma 16 Eylül Perşembe günü saat 19.45'te başlayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. İşte Terim'in açıklamaları...

"Marsilya, Lazio, Lokomotiv, Galatasaray dörtlüsü Avrupa kültürü olan, Avrupa'da ve oynadığı her yerde köklü kulüpler. Avrupa'da çok bulunmuş, bir Şampiyonlar Ligi kurası çekseniz, Şampiyonlar Ligi'nde olsa yadırganmayacak bir grup. Hepsi de çok güçlü. Bunların ilki Lazio. Meslektaşım Sarri yönetiminde çok da güçlü bir kadro kurdular. Şampiyonluğa oynayacak kapasitedeler. Marsilya zaten çok iyi başladı. Çok iyi takım. Lokomotiv her zaman bu arenada bulunan, buraya alışmış ve önemli işler yapabilecek bir takım"

"Lazio'nun çok iyi bir kadrosu var. Şu oyuncu şundan önde demek diğer oyunculara haksızlık olur. Milan maçına kadar lige de iyi başlamıştı. Ancak karşısında da neredeyse yeni kurulmuş, birçok oyuncusunu değiştirmiş, yaş ortalaması genç olan bir Galatasaray var. Ben oyuncularıma güveniyorum. Muhakkak hatalar yapacaklardır. Biz de bu hataları en aza indirgeyerek, yolda bir kazaya sebebiyet vermemek için uğraşacağız. Bu arenada gençlerimiz kendini daha da göstermeli Takımıma, gençlerime güveniyorum. Burada da çok iyi fikstürle başlamadık. İçeride Lazio, iki deplasman üst üste. Oynadığımız son 10 maçı çeşitli sahalarda oynadık. Evimizde ilk defa oynuyoruz. Bunların 8'inde kaybetmedik"

"Kendi sahamız, kendi seyircimiz, taraftarımızla ilgili özlemimiz var. Gruptaki her maç zor. Sonuna kadar iddiası olan bir Galatasaray olur inşallah. Bunun için uğraşacağız. Taraftar, Galatasaray takımının en önemli unsuru, desteğidir. Onlarla beraber Ali Sami Yen'deki yazılan tarihleri düşündüğümüzde, beraberce çok yol kat etmiş, çok kupalar, maçlar kazanmışız. Biz onları özledik, onlar bizi özledi. Galatasaray taraftarının önüne ilk defa çıkacak oyuncular var. Kendi bulundukları ülkede veya ligde, böyle bir sevgi ve tezahürat seliyle karşılaştıklarını sanmıyorum. Bizdeki başka bir şekil. Umarım bu kavuşma hepimizin mutlu olacağı sonuçla biter."

"Bugün Barış'ın da belki eline bir atel ve yahut bir korumayla, bir şeyle antrenmana çıkabilir miyiz açıkçası doktorla söyleşide bulunduk. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Hem Feghouli hem Emre'yi tekrar deneyeceğiz. Şundan emin olabilirsiniz ki, ufak tefek sakatlıkların karşıma sakatlık olarak çıkmasından hoşlanan biri değilim. Onlar da bunu biliyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Analiz toplantısından geliyoruz. Belki de 11'i bugün değil, yarın gündüz sahada dizeceğim. Geri bildirimleri alacağım. Fedakarlıkları hoşuma gidiyor. İnsan sağlığını öne koyan biri olarak yüzde 100 değillerse oynatmayız. Bakacağız. "

"Benzer senaryolar, aynı skorla bitince keyfimiz kaçıyor. Çok pozisyon kaçırıyoruz. Bu genç takımın yaptığı arızaları göreceğiz. Onlar yapacak, biz düzelteceğiz. İdeali hep beraber bulacağız. Genç ve tecrübeli oldukları zaman daha da tutulmaz bir Galatasaray olacak."

"Kerem de bizim önemle üzerinde durduğumuz bir evladımız. Hoş olmayan bir hadise yaşanmıştır. Galatasaray başkanından yönetimine, hocalarından yönetimine, basın da dahil Kerem'e sahip çıkmıştır hiç tereddütsüz. Diğer tarafa da verilecek cezaların en ağırını verdik. Olması normal ama orada olması anormal. Atlatılması kolay bir travma değil ama Kerem profesyonelce, beyefendi gibi sarıldı, oyununa baktı. Belki bazı davranışları birilerine hoş gelmeyebilir. Sadece Kerem değil hiçbir oyuncumuz hak etmiyor. "Marcao'nun cezasını Kerem'e yormak doğru olmaz. Yediğimiz gollerde onu suçlamak hiç doğru olmaz. Marcao varken de gol yedik. Hepimiz için, tüm oyuncular için, hatta bizler için taraftarımızın Galatasaraylı olanların yapacağı tedaviyi kimse yapamaz. Söyleyecekleri 2 güzel kelime, yazacakları 2 güzel cümle işimizi kolaylaştırır. Açıkçası etkileniyorlar. Etkilenmiyorlar desek yanlış olur. Rica ediyorum, gençleri hep beraber kazanalım. Kötü söz hiçbir şey kazandırmaz"

"Trabzonspor maçı sonrası oyuncular da çok üzgündü. Özellikle uçakta çok üzgündü. Sanki mağlup olmuşuz gibi. Biz onlara 3 puan dışındaki neticelerin bizi mutlu etmediğini söylüyoruz. Burası Galatasaray, kazanma dışında herhangi bir hedef olmaz"

"Ne zaman basıp, ne zaman duruyoruz, aktif dinlenmeyi pasla, topla yaptığımız gün çok daha iyi bir takım, çok daha yenilmez olacağız. Bunu yapabilecek kapasitedeler. Çok uzun bir zaman değil o gün. Bir süre de lazım"

"Lazio maçı, Trabzon, Hatay, Kasımpaşa... Çok önemli bir durak Lazio. Özgüven için çok önemli. Umarım onları başka bir boyuta taşıyacak bir oyun ve skor alırız. Bazen bir maçı kaybetmek önemli değildir ama nasıl kaybettiğin önemlidir. Nasıl kazandığın da önemlidir."

Kaynak: Fotomaç