Süper Lig‘de geride kalan 14 haftaya Video Hakem Kararları damga vurdu. Sezonun başlangıcından itibaren hemen hemen her maçta Video Hakem Sistemi‘ne başvurulurken, ‘biter‘ denen hakem tartışmaları bu kez de saha dışına sıçradı. FIFA kokartlı eski hakem Deniz Çoban, ‘VAR Sistemi olmasaydı, Süper Lig‘de puan durumu nasıl olurdu?‘ şeklinde bir çalışma hazırladı ve bu çalışmayı mikro blog sitesi twitter üzerinden paylaştı.

Deniz Çoban‘ın verileri ve incelemesine göre, Video Hakem Sistemi‘nden en çok etkilenen takım Bursaspor ve Galatasaray oldu. Çoban‘a göre Video Hakem Sistemi olmadan VAR‘sız puan durumunda Bursaspor ve Galatasaray +5 puan daha eklenecekti ve ligin zirvesini Başakşehir ile Galatasaray paylaşacaktı.

İncelemede dikkat çeken bir diğer detay da Fenerbahçe için gerçekleşti. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan ve 14 puanla düşme hattının bir basamak üzerinde bulunan Fenerbahçe, Çoban‘ın incelemesine göre VAR olmasaydı 4 puan daha az alacaktı ve 10 puan ile ligin son sırasında yer alacaktı.

‘‘