Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı Turkcell Süper Kupa maçı öncesi gerçekleştirilen organizasyonlarla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anılırken taraftarlardan da birlik mesajları geldi.
Karşılşamada Beşiktaş'ta Jose Sosa yedek kulübesinde otururken Galatasaray'da Tolga Ciğerci ilk 11'de kendisine yer buldu. Ayrıca Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında forma giyen Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı takımda 100. resmi karşılaşmasına çıkarak, "dalya" dedi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Bruma, Selçuk İnan ve Sneijder ile etkili oldu. Orta alanda kontrolü elinde bulunduran sarı-kırmızılılar, tehlikeli ataklar geliştirdi ancak kaleci Tolga Zengin'i geçemedi. İlk 15 dakika Galatasaray'ın baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan Beşiktaş, hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. 25. dakikadan sonra dengeyi kuran Beşiktaş, hücumda çoğalamayınca rakip kalede aradığı pozisyonları bulamadı.
Karşılaşmanın 44. dakikasında sakatlanan Lukas Podolski yerine oyuna Eren Derdiyok dahil olurken Süper Kupa'nın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başlayan Beşiktaş'ta Quaresma'nın yerine Kerim Frei oyuna dahil oldu. İkinci 45 dakiklık dilimde de ekipler dengeli oyundan vazgeçmedi. Galatasaray Bruma, Eren ve Sinan Gümüş üçlüsü ile Beşiktaş kalesinde etkili olurken skoru değiştirecek golü bulamadı. Beşiktaş da Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup ile Muslera'nın koruduğu kalede etkili olurken Uruguaylı kaleci Siyah Beyazılara gol şansı vermedi. 
Karşılaşmanın 88. dakikasında Muslera, Cenk Tosun'un şutunda gole izin vermedi ve karşılaşma uzatmalara gitti.
Süper Kupa'nın ilk uzatma devresinde Galatasaray, 100.dakikada Sneijder'in kullandığı duran topta Hakan Balta'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Ve ilk uzatma devresi bu skorla sona erdi.
İkinci uzatma devresinin 107. dakikasında Beşşiktaş 1-1'lik eşitliği yakaladı. Ceza sahasının içinde Ricardo Quaresma'nın kafa vuruşunda Galatsaraylı Chedjou'ya çarpan top Muslera'nın bakışları arasında keleye girdi ve skora eşitlik geldi. Kalan dakikalarda denge bozulmadı ve dev final penaltı atışlarına gitti.
Penaltılar sonucunda Galatasaray, Beşiktaş'ı 4-1 yendi ve Süper Kupa'yı kazandı. Penaltı atışlarında Muslera kurtardığı 2 penaltı ile gecenin yıldızı oldu.
BEŞİKTAŞ - GALATASARAY
STAT: Konya Büyükşehir Belediye Stadı
HAKEM: Mete Kalkavan
SAAT: 20.45

BEŞİKTAŞ:  Tolga, Beck, Marcelo, Necip, Tosic, Atiba, Tolgay, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga Ciğerci, Sneijder, Sinan, Bruma, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink
LigTv