Aralarında büyük takımlarında bulunduğu spor kulüplerinin tüm branşlarda toplamda 122 milyon liralık prim, işsizlik sigortası primi ile damga vergisi borcunun bulunduğu ortaya çıktı. Toplamda 8,9 milyon kişi ve işverenin SGK’ya 67,7 milyar Türk Lirası kesinleşmiş prim borcu bulunuyor. Yapılandırma için müracaat tarihi 31 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor. Yapılandırma başvurusu süresini ve ilk taksit ödeme süresini 1 ay kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkili.

Yapılandırma kapsamında iki ayda bir ödenmek kaydıyla prim borçlarına 18 taksit yapılırken, bu rakam spor kulübü ile il özel idarelerinde 36 taksite kadar çıkabiliyor. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre prim borcunun 24 taksitte ödenmesi halinde ana borca yüzde 19,4, 36 taksitte ödenmesi halinde ise yüzde 31,8 enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yapılandırma faizi alınıyor.

YAPILANDIRMA MESAİSİ

Milyonlarca vatandaşın yanı sıra tüm kesimlerin prim borç yapılandırmasından faydalanması için yoğun çaba sarf ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu 31 Ekim’e kadar tüm borçlulara ulaşmayı hedefliyor. SGK prim borç yapılandırmasında işverenlere önemli bir kolaylık daha sunuluyor. Düzenleme kapsamında bazı alacakların terkin (silinme) edilmesi de söz konusu. İşyeri bazında sigorta primi, işsizlik sigortası primi ve idari para cezası asıl tutar toplamı 50 Türk Lirası ve altında ise bu tutarlar terkin edilecek. Yapılandırma ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmemesi ve cari ay primlerinin bir takvim yılında ikiden fazla ödenmemesi durumunda bozuluyor.