Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı AL-Hudaifi, küme düşmenin kaldırılması ve gelecek sezonun 21 takımla oynanacak olması yönünde verilen kararlar hakkında konuştu.

İşte AL-Hudaifi'nin açıklamaları;

Aniden Nihat Özdemir ve Spor Bakanının kararını öğrendik, önceki toplantılarda bize kimse bunu söylemedi, bu fikirlerden bahsetmedi. 18'den 21'e çıkılması, yayıncıya sorulmayacak bir karar değil.

Bizim işimizi etkileyecek, prodüksiyon maliyetini, kanal stratejisini etkileyecek. Coğrafi durumu da konuşmamız lazım. 3 farklı şehirlerde olan kulüplerden bahsediyoruz.

Ligi böyle yayınlamak kolay değil. Biz kulüplerin ortağıyız, federasyonun ortağıyız. Türkiye Ligi'ni 108 ülkede tanıtıyoruz. Bu karar benim için büyük sürpriz oldu. Ligi de olumsuz etkileyecek bu iş.

Sezon boyunca bir kulübün kaç maç yapacağını bilmiyoruz. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynayacak takımlar için de bu çok kötü. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi de İstanbul'da, ona da hazırlanmamız lazım.

Bazı zorluklar yaşadığımızı anlattık kulüplere. Kulüplerin hepsi, 'Sizi anlıyoruz fakat sizinle çözüm bulmak için çalışacağız' dediler. Çözüm? Henüz çözüm yok. İsim hakkına ihtiyacımız var, bu da yok