22 Mart son dakika corona virüsü gelişmeleri... Corona Virüs bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini artırmaya başladı. Dünyada corona virüsü ile alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor.

Son olarak İtalya Serie A ekiplerinden AC Milan, kulüpte görev alan efsanevi futbolcu Paolo Maldini ve kulüpte forma giyen oğlu Daniel Maldini'nin corona virüsü testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Juventus’ta ise corona virüse yakalanan futbolcu sayısı 3’e yükseldi. Daniel Rugani’nin ardından Blaise Matuidi’nin virüse yakalandığı Siyah-Beyazlılar’da dün Arjantinli yıldız Paulo Dybala da kız arkadaşı Oriana Sabatini ile birlikte corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Ayrıca spor kulüplerinden yeni Corona Virüs önlemleri alınıyor. Fanatik Canlı blogda dün geceden itibaren yaşanan son dakika Corona Virüs ve spor ile ilgili haberleri burada topladık. İşte yaşanan son gelişmeler ve tüm detaylar...

23:00 | Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor.

22:31 | Milan, futbol direktörü Paolo Maldini ve Milan'ın genç takımında oynayan oğlu Daniel Maldini'nin testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.



21:14 | Juventus'un Arjantinli yıldızı Paulo Dybala, kız arkadaşı Oriana Sabatini ile birlikte koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

20:55 | Fenerbahçe, erkek basketbol takımı, teknik ve idari çalışanların corona virüs testi yaptırdığını hiçbir oyuncusunda hastanede tedavi altında olması gereken bir durumun olmadığı, sadece idari çalışanlardan bir kişinin tedbir amaçlı kontrol altında tutulduğunu açıkladı.

17:12 | İçişleri Bakanlığı: 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı. 

14:40 | İçişleri Bakanlığı: Corona virüs tedbirleri kapsamında, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

14:19 | Basketbol Milli Takımımızın koçu Ufuk Sarıca da Fenerbahçe'ye geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj paylaştı: "Fenerbahçe Basketbol takımındaki dostlarımıza, sporcu kardeşlerimize ve idari bölümde çalışan arkadaşlarımıza geçmiş olsun...Umarım detaylı tarama sonuçları iyi çıkar ve bu tatsız dönem kısa sürede atlatılır.. EvdeKal"

14:02 | Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Fenerbahçe için bir geçmiş olsun mesajı yayınladı.



13:50 | Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Corona virüs tedbirleriyle ilgili, "Milli parklarda, ormanlarda ve bakanlığımıza bağlı park ve bahçelerde mangal yakılması yasaklanmıştır." dedi.

13:45 | Ergin Ataman'dan Fenerbahçe Beko'ya destek: "Çok güçlü oyuncular ve idari kadroya sahipler, onlarla daha EuroLeague'de final oynayacağız. Ümit ediyorum ki test pozitif çıkmaz. Pozitif çıkması halinde dahi en kısa sürede bunu atlatacaklarına eminim"

2103_ERGIN_ATAMAN.mp4

13:43 | Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçmiş olsun mesajı: Basketbol takımınızdaki bazı oyuncularınız ve idari kadronuzda Covid–19 belirtilerine rastlandığını üzüntüyle öğrendik. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağınıza yürekten inanıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

13:39 | Galatasaray'dan Fenerbahçe açıklaması: Fenerbahçe Erkek Basketbol A Takımı oyuncularının ve idari personelinin detaylı tarama sonuçlarının iyi haberler getirmesini, en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

13:24 | Beşiktaş Erkek basketbol takımı da Fenerbahçe Beko'nun yaptığı Corona Virüs açıklaması sonrası tüm takımı kontrolden geçirme kararı aldı. İki takım 8 Mart'ta karşı karşıya gelmişlerdi. (Orhan Yıldırım)

13:15 | Trabzonspor mesaj yayınladı. Sevgili Fenerbahçe Ailesi, Oyuncularınızın ve idari kadrodaki arkadaşlarınızın yaşadığı kritik süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalarını diliyor, en yakın zamanda iyi haberlerini beklediğimizi belirterek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz 

12:40 | Fenerbahçe: Basketbol A Takımımızda yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip #Coronavirus (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır.

10:26 | Espanyol'un Çinli oyuncusu Wu Lei'nin corona virüsü testi pozitif çıktı.

10:18 | Malavi ve Burundi liglerinden sonra Karayipler'den Saint Kitts ve Nevis Ligi İddaa bültenine eklendi!

07:48 | Meksika Liga MX Başkanı Enrique Bonilla, corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı.

07:31 | İstanbul'da haftasonları uygulanan 7/24 ulaşım hizmetine Corona Virüs önlemleri gereğince geçici süre ara verildi. Ulaşım seferlerinde de sefer sayıları azaltılıyor. 

03:31 | İspanya La Liga ekibi Barcelona, liglere ara verilmesi ve gelirlerinin düşmesi sebebiyle futbolcuların maaşlarında indirime gitmeyi düşünüyor. [Mundo Deportivo]

02:32 | Inter'in Belçikalı golcüsü Romelu Lukaku, Milano'daki San Raffaele Hastanesi'ne 100 bin euro bağışladığını açıkladı. Lukaku geçen hafta da 300 bin adet maske bağışında bulunmuştu.

01:37 | Gaziantep FK teknik direktörü Sumudica, kiraladığı özel jetle ülkesi Romanya'ya uçtu: "Kimseyle temas halinde olmak istemedim. Şu an fazla birşey yapamadığımız için gidişata göre bakacağız. Tekrar normal hayata döndüğü zaman geri döneceğim." (Gaziantep Güneş)

00:59 | Demir Grup Sivasspor'da futbolculara, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'de maçların ertelenmesi sonrası izin verildi.

23:50 | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Corona virüs açıklaması: "Bildiğiniz gibi ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs ile amansız bir mücadele veriyor. Virüsün ülkemizde vatandaşlarımız arasında bulaşıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gece gündüz çalışıyoruz. Virüs, en fazla yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza bulaşıyor, en çok bu iki grubun ölümüne sebep oluyor. Bu bilgiyi aklınızdan hiçbir zaman çıkarmadan, kendinize ve etrafınızdaki yaşlı ya da kronik hastalık taşıyan yakınlarınıza dikkat etmenizi istirham ediyorum."

23:16 | Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Son 24 saatte 3656 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 311’i POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım.

23:02 | Hakan Çalhanoğlu: Şu an Almanya'dayım. İtalya'da durumlar çok kötü. Bütün kurallara uyuyoruz. Almanya'da sokağa çıkma yasağı başlayacak. İtalya'ya geri dönüşümüz nasıl olur ben de bilmiyorum. Biz de beklemedeyiz.

DEVAM EDEN FUTBOL LİGLERİ...

Türkiye’de tüm futbol liglerinin söz konusu tedbirler çerçevesinde ertelenmesinin ardından Avrupa kıtasında futbol maçlarına devam eden tek ülke Belarus kaldı. Belarus’ta Süper Lig önceki gün başlarken, Futbol Federasyonu (ABFF) Basın Sözcüsü Alexander Aleinik, “Ülkemizde teyit edilmiş 36 koronavirüs vakası mevcut. Durumu takip edip yetkililerden bilgi alıyoruz. Mevcut durumda maçlara seyirci de alıyoruz” dedi. Shakhtyor Soligorsk takımının teknik direktörü Sergei Tashuev ise “Ülkede hastalık nedeniyle herhangi bir panik yok. Her şey kontrol altında. Bu da Belarusluların bu salgından korkmadığını gösteriyor. Maçları zaten maksimum 3-5 bin kişi izliyor” diye konuştu. 

AVUSTRALYA SEYİRCİSİZ!

Avrupa dışında ise devam eden tek profesyonel lig Avustralya A-Ligi... Yaklaşık 700 koronavirüs vakasının olduğu ülkede Belarus’un aksine maçlara seyirci alınmıyor. A-Ligi’nde Avustralya dışında Yeni Zelanda’dan da bir takım (Wellington Phoenix) yer alıyor. Bu kulüp sezon bitene kadar, yani 6 hafta daha Avustralya’da kalacak. Angola, Filistin, Nikaragua, Haiti futbol ligleri de devam ediliyor